Copilul controversat al anilor 70, Eva Ionesco, fotografiata in ipostaze erotice de mama sa, artista de origine romana Irina Ionesco, incearca, 40 de ani mai tarziu, sa-si recupereze ceea ce i-a fost furat in copilarie: inocenta si imaginea.

Primul pas a fost darea in judecata a mamei sale, al doilea – un drum in Romania, pentru a-si cauta rudele, al treilea – un film autobiografic pe care l-a scris si regizat: "My Little Princess", proiectat la Cannes in sectiunea Semaine de la Critique, cu Isabelle Huppert in rolul fotografei care a scandalizat lumea artistica pariziana.

  • Eva Ionesco a fost fotografiata in ipostaze erotice de la 4 ani, la 10 aparea deja pe coperta revistei Playboy, iar la pubertate juca in filme dubioase de serie B, erotice.

Dupa cateva decenii in care a fost bantuita de bizarele sedinte foto si de consecintele expunerii fotografiilor, Eva Ionesco a decis sa-si ia revansa. O acuza pe mama sa „hartuire” si „manipulare” si a incetat orice relatie cu ea, intr-un interviu acordat Filmreporter.ro la Cannes, imediat dupa premiera filmului. O coincidenta (ironica) face ca rolul fetitei Eva Ionesco sa fie jucat tot de o romanca, Anamaria Vartolomei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.