Jay-Z a vorbit in premiera, intr-un interviu acordat cotidianului britanic The Guardian, despre un accident care i-a marcat copilaria, cand rapperul american, pe atunci in varsta de 12 ani, l-a impuscat pe fratele sau toxicoman.
Rapperul nu a vorbit niciodata in public despre acest incident, petrecut pe vremea cand locuia in Brooklyn, unul dintre cartierele rau famate din New York-ul acelor ani. Muzicianul a marturisit cu aceasta ocazie ca si-a impuscat fratele, Eric, dependent de cocaina, dupa ce acesta i-a furat un inel, relateaza MEDIAFAX.

"Credeam ca viata mea s-a sfarsit. Credeam ca imi voi petrece restul vietii la inchisoare. A fost ingrozitor. Eram doar un baietel, un copil. Mi-a fost teribil de frica", a declarat Jay-Z.

In urma acestui incident, fratele celui care urma sa ajunga unul dintre mogulii industriei hip hop, a ales sa nu depuna plangere la politie si i-a cerut scuze lui Jay-Z, declarand ca drogurile l-au facut sa-i fure acel inel.

  • Jay-Z a facut aluzie la acest incident in versurile piesei sale "You Must Love Me", lansata in 1997, in care spune: "Saw the devil in your eyes, high off more than weed, confused, I just closed my young eyes and squeezed" (L-am vazut pe diavol in ochii tai, mai ametit decat de la iarba, confuz, am inchis ochii de copil si am tras).

Vorbind despre violenta din cartierul in care a crescut, muzicianul american a declarat: "Erau arme peste tot. Nu trebuia sa mergi prea departe pentru a cumpara una. Erau peste tot. Erau multe impuscaturi pe acolo, dar eu n-am impuscat pe nimeni altcineva. De cele mai multe ori, insa, oamenii implicati in acele impuscaturi nu erau raniti".

  • Starul in varsta de 40 de ani a inceput sa cante rap in 1978, la varsta de noua ani, dupa ce a vazut un alt copil cantand in cartierul Brooklyn.

Jay-Z, care a castigat 10 premii Grammy, povesteste in volumul sau de memorii "Decoded", lansat in noiembrie, ca armele erau mai usor de procurat decat asistenta medicala si ca violenta era ca o muzica de fond.
NEW YORK - NOVEMBER 17: Rapper Jay-Z signs copies of his book 'Decoded' at Barnes & Noble, 5th Avenue on November 17, 2010 in New York City. (Photo by Astrid Stawiarz/Getty Images)
Ulterior, el a dezvoltat o afacere de miliarde de dolari, mult peste asteptarile pe care le-a avut, raportat la originile sale.
Citeste si:
Rapperul Jay-Z a dat în judecată un fotograf. Care a fost motivul
Rapperul Jay-Z a dat în...


Jay-Z a lansat 11 albume, dintre care cel ai recent - "The Blueprint 3", din 2009 - include si hitul "Empire State of Mind", si a fondat casa de moda Rocawear, care, din 2007, a avut vanzari de peste 204 milioane de dolari.

LONDON, ENGLAND - JULY 04: Jay-Z performs live on the Main Stage during Day 3 of the Wireless Festival in Hyde Park on July 4, 2010 in London, England. (Photo by Ian Gavan/Getty Images)

Jay-Z este sotul cantaretei Beyonce, dar si cel mai bogat artist hip-hop din lume, potrivit revistei Forbes, cu o avere estimata, in 2009, la peste 500 de milioane de dolari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.