Rapperul Jay-Z l-a dat în judecată pe fotograful care a semnat coperta albumului de debut a cântărețului. Motivul pentru care interpretul a făcut acest pas este că fotograful a continuat să vândă imagini care seamănă cu ceea ce a realizat pentru discul său ”Reasonable Doubt”.

Jay-Z a dat în judecată un fotograf

Jay-Z a început un proces de judecată împotriva lui Jonathan Mannion, fotograful care s-a ocupat de imaginea de copertă a albumului său de debut ”Reasonable Doubt”, din anul 1996. Motivul este că fotograful ar fi continuat să vândă acele imagini fără permisiune rapperului.

Artistul solicită ca Mannion să înceteze utilizarea numelui şi imaginii sale. Rapperul solicită, de asemenea, „daune compensatorii, daune consecutive, profituri pierdute şi/sau reţinerea profitului lui Mannion”.

Instanța ce anchetează cazul afirmă că este „ironic faptul că un fotograf ar trata imaginea unui adolescent necunoscut anterior, acum cu un succes extraordinar, ca o proprietate care trebuie stoarsă pentru fiecare dolar pe care îl poate produce. Acest lucru se încheie astăzi”.

Ce spune avocatul lui, Jonathan Mannion

Totodată, afirmația indică faptul că utilizarea lui Mannion a imaginii asemănătoare lui Jay-Z încalcă drepturile de confidenţialitate ale artistului.

„Domnul Mannion a creat imagini iconice ale domnului Carter de-a lungul anilor şi este mândru că aceste imagini au ajutat la definirea artistului care este Jay-Z astăzi", a spus avocata lui Mannion, Sara Hsia.

„Dl. Mannion are cel mai mare respect pentru domnul Carter şi pentru lucrările sale şi se aşteaptă ca acesta să respecte în mod similar drepturile artiştilor şi creatorilor care l-au ajutat să atingă înălţimile la care a urcat”.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 16 Iunie 2021 - 01 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.