Raperul si producatorul muzical Jay-Z si-a lansat un volum de memorii, intitulat "Decoded", in care vorbeste despre momentele in care a facut trafic de droguri, dar si despre cum a ajuns cel mai bogat artist hip-hop din lume.

Cantaretul originar din New York scrie despre locurile unde a crescut, explicand cum hip-hop-ul a fost modalitatea de a se exprima a generatiei sale, dar si despre cum a trait intr-un razboi urban, scrie MEDIAFAX.

"Am pierdut oameni pe care ii iubeam, m-au tradat oameni in care am avut incredere, am simtit gloante care imi suierau pe langa urechi. Am vazut familii distruse de dependenta - aproape a distrus-o pe a mea -, dar am si facut trafic", scrie raperul, pe numele sau adevarat Shawn Carter.

Jay-Z, care a casigat 10 premii Grammy, mai povesteste ca armele erau mai usor de procurat decat asistenta medicala si ca violenta era ca o muzica de fond.

Starul in varsta de 40 de ani a inceput sa cante rap in 1978, la varsta de noua ani, dupa ce a vazut un alt copil cantand in cartierul Brooklyn. "In noaptea aceea am inceput sa scriu rime in caietul cu spirala", mai scrie el.

Ulterior, el a dezvoltat o afacere de miliarde de dolari, mult peste asteptarile pe care le-a avut, raportat la originile sale. Raperii nu fac numai muzica, ci vand si un stil de viata.

Jay-Z a lansat 11 albume, dintre care cel ai recent - "The Blueprint 3", din 2009 - include si hitul "Empire State of Mind", si a fondat casa de moda Rocawear, care, din 2007, a avut vanzari de peste 204 milioane de dolari.

Jay-Z este sotul cantaretei Beyonce, dar si cel mai bogat artist hip-hop din lume, potrivit revistei Forbes, cu o avere estimata, in 2009, la peste 500 de milioane de dolari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.