Cristian Urziceanu, cel care ar fi vandut Furadanul cu care s-a sinucis Madalina Manole, a fugit in Spania, pe numele lui fiind emis un mandat de arestare in lipsa pentru ca reprezinta un pericol pentru ordinea publica, avand in vedere ca a vandul o substanta interzisa si s-a sustras cercetarii.

Judecatorul de la Tribunalul Bucuresti care a emis, in 18 octombrie, mandat de arestare preventiva in lipsa, pentru 30 de zile, pe numele lui Sorin Cristian Urziceanu arata, in motivarea deciziei, ca potrivit unei adrese a Inspectoratului de Politie Judetean Timis, depusa de anchetatorii bucuresteni la dosar, Uriceanu se afla in Spania, informeaza MEDIAFAX.

Judecatorul mai scrie, in motivare, ca barbatul nu s-a prezentat la Parchet pentru a fi audiat in dosar, pe numele lui fiind emis un mandat de aducere pe care anchetatorii nu l-au putut aplica pentru ca Urziceanu nu a fost de gasit, el sustragandu-se astfel urmaririi penale.

  • Magistratul Tribunalului Bucuresti mai noteaza ca, in perioada martie - iulie, Sorin Cristian Urziceanu a detinut si vandut, fara drept, mai multor persoane, Furadan, cunoscut si sub numele de Carbofuran, substanta din categoria pesticidelor, clasificata drept foarte toxica intr-o hotarare de Guvern din 2008 si a carei comercializare este interzisa conform normelor legale in vigoare.

Cristian Urziceanu ar fi comercializat substanta pe o perioada mai mare de cinci luni de zile.

  • Judecatorul mai arata ca procurorii au indicii solide in acest caz, precum declaratia presedintelui fan-clubului Madalinei Manole, Roberta Slav, cea care s-a ocupat de achizitionarea Furadanului, la rugamintea artistei, declaratiile unor martori de la o firma de curierat prin care Urziceanu a trimis coletul cu solutia, dar si ale altor persoane care au cumparat Furadan de la acesta.

In motivarea deciziei, magistratul mai noteaza ca a decis ca se impune emiterea unui mandat de arestare preventiva pe numele lui Urziceanu pentru ca acesta a savarsit o infractiune pentru care legea prevede o pedeapsa cu inchisoarea mai mare de patru ani de zile, exista probe ca lasarea lui in libertate prezinta un pericol concret pentru ordinea publica avand in vedere modul de comitere a faptei si natura substantei comercializate, precum si pentru ca s-a sustras de la cercetari.
Citeste si:
Barbatul care i-a vandut otrava Madalinei Manole, la inchisoare
Barbatul care i-a vandut...

Anchetatorii au explicat ca s-a mers pe filiera curieratului si au fost depistate toate persoanele carora Urziceanu le-a vandut substanta toxica si ca intr-unul dintre cazuri, in care cumparatorul a pastrat coletul, au gasit inclusiv o amprenta a inculpatului.

  • Surse judiciare au declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, ca ancheta in cazul lui Urziceanu a relevat faptul ca in perioada martie-iulie acesta a vandut Furadan la aproximativ zece persoane.

Tribunalul Bucuresti a decis, in 18 octombrie, arestarea preventiva in lipsa, pentru 30 de zile, a lui Cristian Urziceanu.


Certificatul medico-legal de la Institutul National de Medicina Legala "Mina Minovici" atesta faptul ca Madalina Manole s-a sinucis cu Furadan.

Magdalena Mircea - cunoscuta publicului drept Madalina Manole - s-a sinucis in dimineata de 14 iulie, chiar de ziua ei de nastere.

Citeste si:
Maria Dragomiroiu, declarații cutremurătoare la 12 ani de la...
Maria Dragomiroiu, declarații...

In 12 august, legistii au incheiat analiza toxicologica in cazul Madalinei Manole si au constatat ca artista inghitise doar Furadan, nefiind gasite in sange alcool, barbiturice, droguri sau produse pentru slabit, potrivit declaratiilor directorului general al INML "Mina Minovici", Dan Dermengiu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.