Ieri, in cadrul emisiunii "Fotbal ca la noi n-are nimeni", realizata la TV Sport de redactorul-sef al cotidianului ProSport Dorin Chiotea, a fost dezvaluita informatia ca Gigi Becali l-ar fi imprumutat cu 300.000 de dolari pe Mutu la finele anului 2003. La meciul retur al Stelei cu Liverpool, disputat in Anglia, patronul militarilor a carat cu el pe tot parcursul deplasarii o geanta ticsita cu bani. Becali a spus ca sacosa le-ar fi fost data elevilor sai in caz ca ar fi eliminat gruparea din Albion. De fapt, banii ii erau destinati lui Mutu, aflat la acel moment in impas financiar. Gigi a urmarit in seara de miercuri echipa Chelsea in Liga Campionilor, pentru ca a doua zi Adrian sa-i intoarca vizita si sa fie prezent in tribunele lui "Anfield Road". intrebat despre acest aspect, Gigi Becali a lasat sa se inteleaga ca asa ar sta lucrurile. El s-a limitat sa declare doar ca la acea vreme era prieten cu "Briliantul", insa, din cauza pozitiei atacantului vizavi de refuzul a patru jucatori stelisti de a se prezenta la echipa nationala si-a schimbat parerea fata de el.

Altfel, cotidianul englez "The Guardian" a dezvaluit ca sanctiunea de sapte luni dictata atacantului roman Adrian Mutu, depistat pozitiv la un control antidoping, a fost mai mica din cauza precedentului creat de cazul Rio Ferdinand, care nu s-a prezentat la un test antidoping si a primit noua luni suspendare. "in 2003, de Craciun, federatia engleza a decis ca noua luni de suspendare sunt suficiente pentru Rio Ferdinand. Spre deosebire de acest caz, testul pozitiv al lui Adrian Mutu a dus la rezilierea imediata a contractului acestuia cu Chelsea si la o dilema disciplinara a FA. Sanctiunea trebuia sa pedepseasca "crima", dar cazul Ferdinand crease un precedent: ratezi testul si poti primi doar noua luni. Pedeapsa lui Mutu trebuia sa fie mai mica, pentru a nu-i incuraja pe ceilalti fotbalisti sa nu faca testul", a notat "The Guardian".


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.