Cine a spus ca "fara carte n-ai parte, s-a cam inselat.

Exista chiar chiulangii care sfideaza vorba inteleleapta, multi dintre ei fiind astazi in topul celor mai influenti bogati si celebri oameni din toate timpurile. Antreprenori miliardari sau artisti de succes, acestia au renuntat la colegiu si au ales sa se inscrie in schimb in „scoala vietii”.


Iata cateva personalitati care s-au lasat de scoala in schimbul carierei de succes!

  • Milionari

John D. Rockefeller Sr., unul dintre cei mai bogati oameni din toate timpurile, a abandonat liceul si s-a apucat de afaceri. A inceput ca vanzator de fructe, iar la 74 de ani, presedintele Standard Oil numara 318,3 miliarde de dolari in cont.

Mark Zuckerberg era student la Harvard cand in vacanta de vara a inceput sa lucreze la o retea de socializare online. Nici nu visa ca Facebook ii va aduce in scurt timp miliarde de dolari.

  • Artisti

Christina Aguilera. In cazul ei, faima de care se bucura inca din timpul liceului a determinat-o sa isi prelungeasca „scutirea medicala". Ea a renuntat la scoala din cauza colegilor care erau gelosi pe succesul ei.

Ray Charles. Celebrul pianist si cantaret american de jazz a pus punct studiului in imprejurari mai triste. La 15 ani, dupa moartea mamei sale, artistul a renuntat sa mai mearga la scoala si s-a dedicat muzicii.

Louis Armstrong avea numai 11 ani cand a fugit de la Scoala pentru Baieti din cadrul Universitatii Fisk. Faimosul muzician de jazz si-a intuit succesul pe marile scene, asa ca s-a alaturat unui cvartet de baieti.

Nici lui Cher nu i-a prea placut scoala. La 17 ani, cantareata a renuntat la cursuri pentru a pasi pe culmile carierei.

Eminem, cunoscutul rapper american, nu a mai scris teme inca din liceu, preferad sa faca repetitii in subsolul casei unui coleg de scoala. Cu peste 75 de milioane de albume vandute la nivel mondial, Eminem poate sa isi ia oricand un profesor particular.

Coco Chanel. Chiar daca designul se studiaza la scoala, Coco Chanel a ales sa invete sa croiasca singura. Asa ca, desi a ocolit drumul spre colegiu, celebra creatoare de moda si-a „croit" o cariera de renume mondial.

Citeste si:
Peste 2,2 milioane de tineri cu vârsta de până la 34 de ani din...
Peste 2,2 milioane de tineri...

  • Antreprenori

Sir Richard Branson. Miliardarul britanic este fondatorul uneia dintre cele mai mari companii aeriene din Marea Britanie. Pentru a pune bazele grupului Virgin Atlantic, miliardarului nu i-a lipsit pregatirea din liceu. Acesta nu a renuntat insa si la revista „Student" in care a continuat sa scrie cu regularitate.

Ted Turner. Desi a fost respins de la Universitatile Princeton si Harvard, Ted Turner a reusit si fara studii superioare sa puna bazele unuia dintre cele mai mari grupuri media ameicane. Turner este fondatorul posturilor de televiziune TBS, CNN si TNT.

Bill Gates. Presedintele Microsoft este unul dintre cei mai bogati oameni din lume, desi a lipsit la o parte din lectiile predate in liceu.

Michael Dell. Fondatorul companiei producatoare de calculatoare Dell, a tras chiulul de la cursuri, dupa ce afacerea sa a inceput sa produca aproape 80 de mii de dolari pe luna.

Citeste si:
Sean Penn le-a spus miliardarilor să cumpere escadrile de avioane...
Sean Penn le-a spus...

Steve Jobs. "Seful" de la Apple a onorat doar un semestru la cursurile din colegiu.

Ralph Lauren. Lui Ralph Lauren i-a luat doi ani pentru a se decide sa renunte la colegiu. Acesta a invatat design-ul si afacerile profitabile singur, prin exercitiu practic.

  • Actori

John Travolta. Si-a inceput cariera cinematografica la varsta de 16 ani. Pentru asta actorul s-a vazut nevoit sa renunte la liceu.

Julie Andrews. Desi meseria se invata cu sarguinta in scoala, actrita Julie Andrews nu a avut nevoie de prea multe lectii de actorie pentru a castiga un Oscar.

Pierce Brosnan a renuntat cu mult timp inainte de a primi primul sau rol. Desi probabil era unul dintre cei mai populari baieti din clasa, Brosnan a renuntat la varsta de 16 ani sa mai mearga la scoala.

Marisa Tomei s-a inscris la Universitatile Boston si New York, dar nu a reusit sa termine niciuna dintre ele, preferand sa continue serialul de televiziune „As the World Turns".

Citeste si:
Oana Roman s-a săturat de vedetele care vor scandal cu ea....
Oana Roman s-a săturat de...

Johnny Depp a renuntat la scoala inca din timpul liceului pentru a deveni un actor de succes.

Ellen DeGeneres a studiat doar un an la Universitatea New Orleans, timp in care s-a angajat in multe locuri ciudate, pregatindu-se totusi pentru o cariera de comediant.

Kevin Bacon a renuntat la colegiu pentru a studia arta dramatica la New York, pe platourile de filmare.

Raymond Burr s-a hotarat sa se inscrie la doua Universitati - Stanford si Columbia - dar in realitate acesta nu a mers niciodata la colegiu.

James Dean. Dupa ce a primit rolul personajului Malcolm in filmul „Macbeth", Dean a renuntat la studiile UCLA in schimbul unei slujbe full-time in actorie.

Brad Pitt a renuntat sa mai mearga la Universitatea din Missouri cu doua saptamani inainte de absolvire, pentru a lua ore de actorie in Los Angeles.

Halle Berry. Halle Berry s-a mutat in Chicago imediat dupa absolvirea liceului, hotarata sa isi inceapa cariera in modelling si actorie.

Citeste si:
Zanni, refuzat de mai multe vedete din România. Iuliana Beregoi se...
Zanni, refuzat de mai multe...

Nicholas Cage. Desi nu s-a mai dus la scoala de la 17 ani, Cage a devenit unul dintre cei mai buni actori de la Hollywood.
Jim Carrey. Castigatorul Globului de Aur nu a invatat actoria la scoala, parasindu-si colegii la 16 ani.

Tom Hanks a renuntat la cursuri pentru a se angaja ca stagiar la Teatrul Great Lakes Theater Festival din Cleveland, Ohio.

Michael Caine. Nici Michael Caine nu a fost toba de carte, dar a fost premiant la Gala Oscar, unde a castigat marele trofeu.

Joe Pesci nici nu s-a mai uitat in spate cand a parasit liceul, pentru ca a plecat hotarat sa castige 3 milioane de dolari cu filmul „Lethal Weapon", in 89.

Sursa: unica.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.