Solistul trupei irlandeze U2 face un apel la lupta contra pirateriei de muzica si film pe internet, industria de arta fiind grav periclitata de astfel de practici, dupa cum o demonstreaza criza din cinematografie si presa, avertizeaza Bono, intr-un interviu acordat cotidianului New York Times.
"Singurul lucru care protejeaza industriile de cinema si de televiziune de destinul pe care l-au avut muzica si ziarele este dimensiunea fisierelor", spune Bono. Ori, continua acesta, dezvoltarea incredibila a sectorului internetului ne duce cu gandul la faptul ca, "in cativa ani, vom putea descarca o intreaga sesiune de 24 de ore in 24 de secunde", potrivit NewsIn.

"Un deceniu de impartire la liber pe internet a fisierelor muzicale a demonstrat ca cei care sufera sunt artistii (...), mai ales tinerii compozitori care nu pot supravietui din vanzarea locurilor la concerte si a tricourilor", argumenteaza irlandezul.

Bono spune ca este "perfect posibil sa controlezi continutul", asa cum a facut-o lupta contra pornografiei infantile in SUA sau eforturile autoritatilor chineze de a suprima disidenta "online". "Poate ca magnatii din cinema vor reusi acolo unde muzicienii si oamenii de afaceri au esuat si ii vor convinge pe americani sa apere economia cea mai creativa a lumii", este mesajul lui Bono.

Nume emblematic al curentului new-wave, U2 a fost infiintata in 1978, avandu-i ca membri pe Bono Vox (vocalist si chitara), The Edge (chitara, clape si voce), Adam Clayton (chitara bas) si Larry Mullen Jr. (tobe si percutie). In intreaga sa activitate, trupa a vandut peste 140 de milioane de albume si a castigat 22 de premii Grammy. Albumul U2 "The Joshua Tree" este considerat de multi specialisti drept cel mai bun din lume al anilor '80.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.