Un eseu scris la varsta de 10 ani de fostul membru al legendarei trupe Beatles, Paul McCartney, pe care acesta l-a dedicat Reginei Elisabeta, a fost descoperit in Biblioteca Centrala din Liverpool, dupa aproximativ 50 de ani, anunta BBC.
In eseul sau, care contine o serie de greseli gramaticale, McCartney vorbeste despre "tanara si incantatoarea Regina Elisabeta", la incoronarea sa.

La 16 ani dupa ce a scris eseul, cand formatia Beatles era pe punctul de a se destrama, Paul McCartney inca se referea, in textele sale, la Regina, inclusiv in cantecul sau numit "Her Majesty", informeaza 9AM.

Pe 11 martie 1997, Regina Elisabeta l-a proclamat pe McCartney cavaler, in cadrul unei ceremonii desfasurate la Palatul Buckingham. Fostul Beatles a dobandit astfel titulatura de Sir pentru "serviciile sale aduse muzicii".

Biblioteca din Liverpool va expune eseul lui McCartney in 2013, pentru a marca 60 de ani de la incoronarea Reginei Elisabeta.

The Beatles, formata din Paul McCartney, John Lennon, George Harrison si Ringo Starr, este considerata cea mai valoroasa si mai populara trupa din istoria muzicii pop-rock, care, in anii '60, a dominat topurile din intreaga lume, cu hit-uri vandute in zeci de milioane de exemplare.
Criticii spun ca piesele lor au revolutionat, practic, muzica, de la stilul beat propriu inceputului de cariera, care a "upgradat" rock'n'roll-ul, la albumele "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band" si "Revolver", considerate embleme ale inovatiei. Componentii trupei au starnit si numeroase controverse, printre care si cea legata de cuvintele lui Lennon "suntem mai populari decat Isus".



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.