Noul roman al scriitorului american Dan Brown, "The Lost Symbol", este tinut sub cheie, pazit de jandarmi si de camere de filmat pana marti, cand va fi lansat oficial in SUA.
Editura care va lansa cartea, Doubleday, a luat masuri extraordinare pentru ca volumul ce continua "The Da Vinci Code" ("Codul lui Da Vici"), succes mondial in 2003, sa fie tinut secret. In fata depozitelor unde sunt stocate cele cinci milioane de exemplare printate pentru ziua lansarii sunt plasati gardieni, persoanele editurii care a vazut romanul a semnat un contract de confidentialitate, iar camere de filmat impanzesc zona unde sunt pastrate volumele, arata NewsIn.

Tot acest mister, insotit de masurile de securitate, face parte din colosala campanie de publicitate care va culmina marti, odata cu publicarea romanului. Dupa ce campania se va incheia, va veni randul unui intens exercitiu de PR, debutand cu aparitia autorului, pana acum scump la vedere, pe postul de televiziune american NBC. Doubleday spera ca noul roman sa aiba cel putin acelasi succes ca si "The Da Vinci Code", care s-a vandut in 80 de milioane de exemplare.

Editura mai pregateste o premiera pentru ziua lansarii - o versiune digitala va fi lansata, in aceeasi zi, pe internet.

Coperta romanului, al treilea care il are ca protagonist pe profesorul de la Harvard Robert Langdon, care a fost facuta publica in luna iulie, prezinta o imagine a Capitoliului din Washington, iar deasupra acesteia un sigiliu de ceara cu un phoenix cu doua capete, numarul 33 si cuvintele in latina "ordo ae chao".

Imaginile de pe coperta sprijina teza conform careia romanul are ca subiect francmasoneria din capitala americana. Dincolo de aceste indicii si de faptul ca actiunea din roman se deruleaza pe parcursul a 12 ore, dupa cum a precizat editorul lui Dan Brown, niciun detaliu nu a mai fost facut public.

Daca succesul financiar pare inevitabil, reactia mediilor literare se anunta, si ea, previzibila. Breasla scriitorilor si criticii nu au fost ingaduitori in trecut cu stilul lui Brown, sugestiva fiind, astfel, afirmatia lui Salman Rushdie - "<The Da Vinci Code> este un roman atat de slab, incat si cea mai proasta carte pare buna langa el". Vaticanul a acuzat, de asemenea, romanul si numeroasele sale derivate, in special filmul cu acelasi nume, de anti-catolicism.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.