Pe 28 septembrie, data de nastere a actritei Brigitte Bardot, la Galeria James Hyman din Londra are loc lansarea expozitiei de fotografie vintage a celor mai faimosi paparazzi care au pozat-o pe frumoasa frantuzoaica de-a lungul vremii.
Ne e greu sa credem ca fashion icon-ul anilor 1960 care inca ii mai inspira pe designeri si stilisti (vezi ultima reclama pentru blugii Hudson a Georgiei May Jagger) implineste 75 de ani. Iar pentru a celebra aceasta fantastica varsta si longevitatea frumusetii are loc inaugurarea expozitiei de la James Hyman, care gazduieste fotografiile celor mai faimosi paparazzi ai anilor '60. In plus aceasta data mai coincide si cu cea de-a 50 aniversare de la lansarea primilor paparazzi din lume.

Expozitia contine imagini iconice si lucrari rare care nu au fost niciodata expuse sau publicate si marcheaza inceputul unei intregi noi ere estetice si a unui nou gen de fotografie. Alimentate de obsesia international si universala valabila fata de vedete, aceste fotografii ilustreaza crearea unei imagini mai calde, intime, un decupaj al tineretii la care se adauga prelucrarea in studio. In concluzie arata cum Brigitte Bardot si paparazzi au creat o intreaga noua imagine a feminitatii, a sexualitatii feminine si a modei tineretului din acea perioada.

Click aici pentru toate lucrarile in detaliu. Preturile fotografiilor se situeaza intre 500 si 2,500 de euro, iar potrivit Elle Magazine expozitia va ramane deschisa piblicului pana la 3 octombrie 2009.

50 de ani de industrie Paparazzi

Acum 50 de ani, Tazio Secchiaroli, un fotograf de origine italiana a devenit simbolul unei noi generatii de fotografi. Pseudonimul sau era "Paparazzo" si era unul dintre fotografii cautatori de comori ai anilor '50. Secchiaroli a fost primul paparazzi imortalizat de Federico Fellini in filmul sau La Dolce Vita din anii '60. Auto-intitulandu-se un "fotograf de scandal", italianul strabatea in lung si-n lat Via Veneto pe motocicleta sa Vespa, scriind si imortalizand povesti de dragoste ilicite, orgii si festine din Roma papala. Mai tarziu s-a mutat la Hollywood, capitala internationala a cinematografiei si a descris intocmai cat de "nobile" erau relatiile intre actori si cat de glamouroasa era viata in spatele platourilor de filmare.

Originea paparazzilor este disputata de mai multe figuri ale lumii fotografiei, scrie Germano Celant in cartea sa din 1994, “The Italian Metamorphosis, 1943-1968.” . Insa potrivit Bloomberg, asemanarea sa cu pronuntia cuvantului sicilian “papataceo" care inseamna un "tantar mai mare" ne convinge si mai multe sa asemanam un paparazzi cu imaginea creata de Fellini in La Dolce Vita. Un paparazzi este " o insecta care bazaie, pandeste, tinteste victima si apoi o inteapa."

"Secchiaroli a lansat o noua estetica fotografica", marturiseste curatorul James Hyman, si totodata posesorul galeriei care va gazdui expozitia Brigitte Bardot and the Original Paparazzi. Potrivit declaratiei sale din Times Online, expozitia va fi un show al celor mai vechi paparazzi care se invarteau prin Roma alergand dupa celebritati pe micutele lor motociclete.

"Secchiaroli a fost cel mai bun dintre ei, desemnat "sef de trib". Isi alegeau victimele si le pozau fie de aproape, fie din unghiuri indepartate, uneori cu blitz-uri puternice. Multi dintre ei erau chiar fotografi buni, care au realizat reportaje de razboi." a mai adaugat acesta.

James Hyman mai vorbeste si despre inocenta superva suprinsa in aceste forografii de inceput ale actritei de origine franceza. " Cu siguranta a fost o complicitate intre subiect si fotograf, deoarece Bardot era de multe ori constienta de camerele indreptate asupra sa si era fericita ca este pozata. "

Astazi Brigitte Bardot este cunoscuta pentru ca iubeste si cainii vagabonzi, mai precis pentru campaniile sale de protectia animalelor si pentru remarcile sale destul de dure la adresa celor care nu -i sustin parerile referitoare la drepturile animalelor . [Actrita franceza Brigitte Bardot a fost incriminata pentru ura rasiala]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.