Ultimele saptamani ale lui Michael Jackson ofera imaginea unui om care lupta disperat contra insomniei, implorandu-si medicul sa ii dea "laptele" sau cotidian, un cocktail facut din sedative si somnifere, povesteste unul dintre ofiterii implicati in anchetarea mortii megastarului, citat de AFP.
Ultimul medic al artistului, cardiologul Conrad Murray, a declarat ca Jackson era obisnuit cu medicamentele, pe care le botezase "laptele", spune detectivul Orlando Martinez de la politia din Los Angeles, intr-o declaratie sub juramant.

Conform acestuia, Michael Jackson pendula, cel putin in ultimele sase saptamani de viata, intre insomnie cronica si dependenta de medicamente care sa il elibereze, printre care propofolul, un anestezic foarte puternic, ce i-a cauzat in cele din urma moartea, scrie NewsIn.

"Niciun tratament contra insomniei nu include propofolul", a declarat pentru AFP doctorul Drew Pinsky, psihiatru care trateaza mai multe celebritati de la Hollywood si prezentator al emisiunii "Celebrity Rehab". "Problema lui Jackson nu era insomnia, ci dependenta de medicamente", a adaugat Pinsky, precizand ca, pana si la Hollywood, rareori se intampla ca cineva sa poata obtine acest tip de medicamentatie la domiciliu.

Descrierea detaliata a ultimelor zile ale lui Mickael Jackson dezvaluie existenta putin de invidiat a starului pop, a carui ultima extravaganta a fost aceea de a-si cauta somnul in anestezice. Murray a admis, in fata politiei, ca incepuse sa trateze insomniile artistului cu ajutorul propofolului sase saptamani inainte de deces, cu injectii de 50 de miligrame, doza scazuta ulterior la 25 de miligrame. In cele din urma, medicul a decis sa il dezvete pe Jackson de propofol, inlocuindu-l cu alte doua sedative, Lorazepam si Midazolam.

Conform declaratiei lui Martinez, in noaptea de dinaintea mortii starului pop, la ora 1.30, Murray a decis sa ii administreze acestuia Valium, dar, cum acesta nu a avut efect, a decis sa ii administreze, la interval de jumatate de ora, Lorazepam. Cum nici acesta nu functionase, la ora 3.00, medicul i-a dat Midazolam si, la insistentele lui Jackson, i-a administrat si 25 de miligrame de propofol, in jurul orei 10.30. Acest ultim medicament l-a adormit intr-un final pe Mickael Jackson, doar ca artistul nu s-a mai trezit nicioadata.

Pentru doctorul Jeffrey Lieberman, presedinte al Universitatii Columbia din New York, reactia lui Jackson la insomnie este foarte comuna, trecand prin mai multe medicamente, fara niciun rezultat. Potrivit acestuia, insa, niciun medicament nu trebuie administrat doar la cerintele pacientului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.