LifeStar 31 Mai 2009 09:12
Casa de moda Christian La Croix, proprietate a grupului american Falic, a anuntat sistarea platilor, dupa scaderea vanzarilor la colectia feminina de preet-a-porter cu 35%, pierzand 10 milioane de euro in 2008, prin raport la o cifra de afaceri de 30 de milioane de euro.
Creatorul Christian Lacroix a recunoscut colapsul cu care se confrunta, intr-o scrisoare de uz intern, adresata salariatilor si citata de "La Tribune". Inainte de a anunta vremurile grele pentru moda, Lacroix le multumeste angajatilor pentru munca depusa la colectia de toamna-iarna 2009/2010: "Nu stiu ce va fi de facut maine, daca va fi un maine, dar sa stiti ca voi face tot ceea ce e posibil pentru a ramane o casa de moda 200% si pentru a conserva un savoir-faire fara de care plamanii si inima casei nu ar exista".

Creatorul de moda, care este retribuit prin societatea pe care o detine, XCLX, recunoaste chiar "fara rusine, ca i se datoreaza 1,2 milioane de euro" si ca deseneaza, fara a fi remunerat, de luni de zile. Conform PDG Nicolas Topiol, citat intr-un comunicat al institutiei, societatea a lansat, inca de anul trecut, o campanie de atragere a finantarilor, dar si acest proces, aflat in faza finala, a fost compromis de criza economica globala.

Casa de moda Christian La Croix, creata in 1987 sub egida grupului LVMH si patronata din 2005 de grupul american Falic , specializat in duty-free, a anuntat astfel, oficial, ca se afla in imposibilitatea de a efectua plati, marcata fiind de "criza financiara mondiala care afecteaza intr-o maniera semnificativa domeniul de lux".

Tribunalul de Comert din Paris trebuie sa se pronunte, saptamana viitoare, asupra viitorului casei de moda, in directia unei reveniri pe cale judiciara sau a unei lichidari, precizeaza cotidianul "Le Figaro".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.