Alergii, iritatii, efecte toxice asupra organelor interne sau chiar cancer - sunt doar cateva dintre riscurile la care ne expunem zilnic, utilizand produse cosmetice care contin ingrediente nocive! Zilnic, o femeie intra in contact cu cel putin 100 de substante chimice, unele dintre ele fiind periculoase, doar prin rutina de ingrijire cotidiana. Ti-ai fi inchipuit vreodata ca gelul de dus, crema hidratanta sau parfumul iti sunt, uneori, inamici?

Skin Deep, divizia pentru frumusete si sanatate a Environmental Working Group, actualizeaza regulat o baza de date a ingredientelor nocive ce se gasesc in cosmetice. Cu toate ca sunt daunatoare pielii si organismului uman, in general, cosmeticele nocive se afla pe orice raft de hipermarket. Astfel, este necesar sa stii de ce anume sa te feresti atunci cand citesti lista de ingrediente a unui produs de infrumusetare.

Iata cateva dintre cele mai comune ingrediente nocive din produsele cosmetice:

  • Chloroacetamide / Acetamide: Conservant ce poate cauza alergii, iritatii, boli ale aparatului reproducator, cancer. Are un efect foarte toxic, demonstrat stiintific, asupra organismului uman. Se gaseste si in geluri de dus, sampoane, anumite tipuri de balsam de par.
  • BHA: Parfum si antioxidant. Poate cauza cancer, probleme ale sistemului imunitar, avand efect toxic asupra organelor interne si, in special, asupra sistemului endocrin (probleme hormonale). Se intalneste frecvent in produse de machiaj, precum mascara, fond de ten, creion dermatograf, dar si in creme cu efect anti-imbatranire.
  • P-Phenylendiamine: Substanta din grupa aminelor, utilizata in industria cosmetica producatoare de vopsea de par. Acest ingredient total sintetic poate cauza alergii puternice, chiar arsuri, cicatrice, boli ale sistemului nervos si cancer. Se gaseste in foarte multe tipuri de vopsea de par de pe piata.

Despre autor:

Healthy

Sursa: Healthy


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.