Baimareanca Paula Seling a disparut de ceva timp de pe scena muzicala romaneasca, anuntand o neasteptata plecare la Paris, unde incearca un debut international. Intre timp insa, Paula si-a facut aparitia din ce in ce mai des la Bucuresti, producand o confuzie totala. Intr-un final, am reusit sa elucidam misterul, cu prilejul unei recente vizite a interpretei in Bucuresti.

- Nu se mai stie nimic de tine de o multime de vreme. Cum merg proiectele frantuzesti?

- Cred ca multa lume se intreaba deja pe unde sunt si ce fac. Am revenit chiar inainte de Pasti in tara si voi sta atat cat e nevoie pentru a termina variantele in limba romana ale pieselor pe care le-am inregistrat la Paris. Lucrez la un album in franceza, pentru piata din Franta, ale carui piese le voi inregistra si in romana, aici. Practic e vorba de doua albume. Acum este destul de dificil, deoarece ma preseaza si casa de productie din Romania si cea din Franta pentru a termina piesele.

Am inregistrat deja patru piese pana acum si am avut surpriza sa constat ca melodiile suna mai bine in franceza. Pe albumul in franceza in proportie de 90% piesele imi apartin. Am capatat foarte multa incredere in mine si in calitate de compozitor, lucru ce nu s-a intamplat in Romania. Aici de fiecare data cand am incercat, am fost exclusa, pe motiv ca nu e bine sa le faci pe amandoua deodata. In paralel, lucrez si la un al treilea album, in engleza, cu melodii diferite de cel francez-roman, pentru piata muzicala internationala, care trebuie si el lansat tot pana la sfarsitul anului.

- Cine te ajuta in proiectul francez?

- Managerul meu din Franta, Denis Florain, cu care ma cunosc de ani de zile, dar el nu stia exact ce cant. La o lansare a mea, mi-a facut surpriza sa apara si el este cel care s-a gandit ca ar fi foarte bine pentru mine sa ma lansez si in Franta, care este cea mai mare piata europeana de muzica.

- Te-ai gandit sa te stabilesti definitiv in Franta?

- Imi place foarte mult acolo, chiar mi-am zis ca pot ramane, dar, de fiecare data cand am ocazia si vad ca timpul imi permite, vin la parintii si la prietenii mei. Imi lipseste viata mea de aici si nu pot sa renunt, nu ma pot adapta in Franta. M-as adapta acolo doar daca ar fi absolut necesar. Cand nu inregistrez, nu urmez cursurile de prezenta scenica si de dans, prefer sa revin acasa. La inceputul anului am stat mult mai mult in Paris, dar mi-a fost foarte greu si din aceasta cauza a trebuit sa facem, eu si managerul meu, un compromis - Denis vine in Romania de cate ori e nevoie si putem lucra in studioul din tara.

- Iti vei promova piesele in franceza prin concerte la Paris?

- Bineinteles ca il voi lansa pe piata francofona, dar nimeni nu poate sa-mi garanteze de pe acum daca voi avea sau nu succes. Sunt fericita de sprijinul oferit de casa de discuri din Paris, dar restul tine de noroc. Cine nu si-ar dori sa aiba un public peste hotare?!

- Proiectele muzicale iti ocupa tot timpul, iti mai permiti sa te si distrezi?

- Imi place sa fac pe jos kilometri intregi pe strazile Parisului si am vizitat, ca tot omul care ajunge pentru prima data aici, principalele atractii turistice. Mai intru si in cluburile lor pentru a vedea cum si ce se canta si mi-am dat seama ca sunt pe drumul bun. Incerc sa-mi perfectionez cunostintele de limba franceza.

- Cum se impaca o ardeleanca cu bucataria frantuzeasca?

- Mancarea este delicioasa si-mi este foarte greu sa ma ma abtin. Nici nu se mai pune problema de vreo cura de slabire. Nu am retinut numele specialitatilor, dar sunt innebunita dupa combinatiile de sos cu carne. Acasa sunt foarte expeditiva cu gatitul, astea sunt chestii pe care sa le mananci doar la restaurant. Nu inseamna totusi ca fac din iesirile la restaurant o obisnuinta, mai ales ca mi se pare exagerat sa dau pe o masa in oras 60 de dolari.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.