Paginile cerate, cu ilustratii spectaculoase, situeaza cu usurinta volumul in randul obiectelor de arta, iar informatia, neconventionala, exprimata lejer si cu un fin ton ironic, trece in plan secundar, umbrita de grafica eleganta.
Artistul Stefan Constantinescu si-a propus initial un volum care sa starneasca interesul copiilor, frapat de intrebarea fiului sau referitoare la o fotografie cu Ceausescu - “Cine este asta?”, strangand un minimum de informatie concentrata, prezentata atractiv, ca sa-i lamureasca pe cei mici cum traiau romanii in ultimii 20 de ani ai comunismului romanesc.
Cartea incepe cu 1968, anul nasterii lui Stefan Constantinescu, si reprezinta o istorie neconventionala, cu legende care circulau printre bucuresteni in vremea comunismului sau cu amintiri de pe vremuri, intotdeauna incarcate de un gust amar, sugerat cu discretie.
Rezultatul - o carte bilingva, colorata si chiar cu pagini de colorat - depaseste scopul autorului, lucrarea putand fi gustata la orice varsta si organizata pe capitole tematice precum “Mos Gerila”, “In vacanta”, “Cutremurul”, “PCR”, “Lipsuri”, “Bucuresti” si altele.
Despre autor:
Sursa: Cotidianul
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Boon, platforma unde colegii vând produse între ei și totul se duce la ONG-uri
Sursa: green.start-up.ro
-
Furnizorul produselor Nike, în atenția Concurenței: ce nereguli au găsit...
Sursa: retail.ro
-
Antreprenorii citesc: recomandări de lectură de la Florin Vișa
Sursa: start-up.ro
-
Top 10 rețete de preparate tradiționale românești pentru masa de Crăciun -...
Sursa: garbo.ro
-
Aderarea la Schengen în cifre. PIB ar putea crește cu 1-2% anual
Sursa: futurebanking.ro
-
Scapă de herpes în câteva ore - Tratament rapid și eficient
Sursa: kudika.ro
-
Studiu: Doar 1% dintre posesorii de mașini electrice s-ar întoarce la un...
Sursa: wall-street.ro