In urma scandalului sexual in care este implicat producatorul Harvey Weinstein, a luat nastere o campanie online despre hartuire sexuala, femeile care participa povestind despre experientele de acest tip pe care le-au suferit. Folosind hashtagul #MeToo, milioane de femei au indraznit sa vorbeasca si sa spuna prin ce au fost nevoite sa treaca. Se pare, insa, ca acest scandal a depasit granitele si a ajuns si in Romania, Calin Ionescu, cunoscut drept Rimaru, fost membru al trupei R.A.C.L.A, este acuzat ca ar fi agresat sexual numeroase femei sau ca ar fi reactionat violent daca ii erau respinse avansurile.

Dupa ce a ajuns in functia de director creativ la agentia Centrade Cheil, Rimaru s-ar fi folosit de aceasta pozitie pentru a le face avansuri tinerelor pe Facebook, povestesc victimele, care subliniaza ca devenea agresiv daca era refuzat, scrie digi24.ro.

Citeste si: Replica lui Rimaru, in urma acuzatiilor de hartuire sexuala

"Felicitari sincere tuturor fetelor care si-au spus oful prin #metoo. Am vazut si niste povesti cu libidinosi de prin agentiile de publicitate. Eu si prietenii mei ne intrebam cand apare contentul ala marfa cu regele libidinosilor. Empiric vorbind, jumatate dintre femeile pe care le cunosc si au treaba remotely cu advertisingul au avut treaba si cu el. Hai ca se poate", a scris pe o retea de socializare Faiar Siviu, care a lucrat pentru mai multe agentii de publicitate.

Incurajate de aceasta postare mai multe femei au povestit experientele pe care le-ar fi avut cu fostul membru R.A.C.L.A.

"Dupa ce a plecat acest Rimaru din agentia la care lucram in 2015, am primit o serie de mesaje din partea acestuia (...). Din pacate (acum spun asta) am sters mesjale imediat ce a inceput sa ma ameninte, sa ma jigneasca si sa ma agresese in special noaptea, astfel incat socata am fost de-a dreptu'. Acel om cu care am lucrat 2 ani de zile si care parea respectabil era in stare de asa mizerii, era monstruos si libidinos irecuperabil. Am povestit colegilor cele intamplate si surpiza a fost cu atat mai mare cand am aflat ca alte colege trecusera prin acceasi experienta sau chiar mai rau. (...)".


"In 2014 eram in anul I de facultate, cursanta a Scolii Centrade Cheil in seria a 17-a. Individul nu era unul din mentorii nostri, dar s-a bagat in seama pe Facebook. M-a intrebat cum mi se pare agentia si daca imi place la Centrade Cheil. Dupa ce i-am zis ca mi se pare interesant, m-a intrebat daca n-as vrea sa iesim la o cafea sa imi povesteasca mai multe despre creatie. Nu i-am mai raspuns. Timp de cateva zile mi-a trimis mesaje in care vorbea singur pe chat. La Noaptea Agentiilor, m-a tras de o mana de-o parte si m-a intrebat cum imi permit sa nu ii raspund pe Facebook. Dupa care a adunat toata flegma pe care a avut-o in el si m-a scuipat in fata de fata cu toata lumea, cu toti prietenii si colegii. Bineinteles ca s-a musamalizat totul si m-au rugat insistent de la HR sa nu mai povestesc. Ei bine, #metoo. Atasat conversatiile si mesajele la care s-a suparat foarte tare ca nu am raspuns".

Citeste si:
Racla Sfântului Nicolae a fost pusă în pridvorul Bisericii Sf....
Credincioșii sunt așteptați...


Fotografa Andreea Retinschi a scris despre experienta similara de care a avut parte, sustinanc ca inca ii este frica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.