Cantareata islandeza Bjork a scris duminica pe Facebook ca a fost hartuita sexual in timpul unor filmari de un regizor danez, precizand ca marturisitrile care au iesit la iveala in cazul Weinstein au determinat-o sa vorbeasca.

"Pentru ca l-am respins pe regizor in mai multe randuri, el se infuria de fiecare data si ma pedepsea, dand echipei impresia ca eram persoana care avea probleme", a povestit ea pe Facebook.

Bjork, in varsta de 51 de ani, nu a dezvaluit numele hartuitorului ei, nici filmul in chestiune, dar a vorbit despre "o echipa de zeci de persoane care au permis si incurajat" atitudinea lui.

Cantareata, care evoca aceste fapte pentru prima data, a explicat ca a fost "inspirata de femeile care se exprima" in legatura cu agresiunile sexuale la care au fost victime.

"Am devenit constienta de faptul ca un regizor isi poate atinge si hartui actritele dupa bunul plac si ca industria cinematografica o permite", a adaugat ea.

Cantareata a scris mesajul in momentul in care s-au inmultit marturisirile actritelor care il acuza pe producatorul american Harvey Weinstein de agresiuni sexuale, scrie News.ro.

Bjork a precizat ca acest eveniment nu i-a compromis cariera caci, a spubliniat ea, nu avea "ambitii" in lumea cinematografiei. Insa, ea a fost "ingijorata" in privinta altor actrite care au lucrat cu acelasi regizor. "Sper ca aceasta marturisire sa ajute actritele si actorii de peste tot", a spus artista in final. "Sa oprim asta! Vine un val al schimbarii in lume", a fost indemnul ei.

Björk Guðmundsdóttir este cantareata, compozitoare, actrita si producator muzical. Nascuta pe 21 noiembrie 1965, la Reykjavík, a debutat in 1987. Primul sau album de studio, intitulat ”Debut”, a aparut in 1993, si i-au urmat alte opt materiale. Björk a compus muzica de film, a detinut rolul prinicipal in ”Dansand cu noaptea/ Dancer in The Dark” (2000), regizat de Lars von Trier, pentru care a primit o nominalizare la Oscar la categoria ”cel mai bun cantec original”, si trofeul pentru cea mai buna actrita la Festivalul de Film de la Cannes. Björk are in palmares, intre altele, cinci Brit Awards, a primit 14 nominalizari la premiile Grammy, un MTV Europe Music Award si patru MTV Video Music Awards.

Citeste si:
Festivalul Cannes 2022: TOP 10 filme care merită urmărite la ediția...
Festivalul de Film de la...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.