LifeStar 5 Iunie 2017 10:18
Momente de reculegere, mesaje de sustinere si interpretari emotionante s-au numarat printre punctele cheie ale spectacolului caritabil ”One Love Manchester”, care a avut loc duminica in memoria victimelor atacului terorist din 22 mai din orasul englez.
”Trebuie sa ne distram”, au spus fanii adunati pe arena din Manchester. ”No Fear” (fara frica, n.r) era mesajul afisat pe bannere de diverse dimensiuni.

Multimea a tinut un minut de reculegere, la inceputul evenimentului. Episcopul de Manchester, David Walker, a fost cel care a condus momentul dedicat victimelor ”de oriunde terorismul si-a aratat fata urata”.

Primarul orasului, Andy Burham, a declarat ca este ”foarte bine” ca acest eveniment are loc. ”Care este alternativa?”, s-a intrebat intr-o discutie cu BBC. ”Devenim tematori, iar asta nu este raspunsul”, a spus primarul.

Masurile de securitate au fost inasprite pentru acest show

Toti cei care au patruns pe terenul de cricket Old Trafford au fost verificati, fiind folosite inclusiv sisteme de securitate de tipul celor utilizate in aeroporturi.

Primii artisti care au urcat pe scena au fost Marcus Mumford, Take That, Robbie Williams, Pharell Williams, Miley Cyrus si Black Eyed Peas.

Mumford a cerut celor 50.000 de oameni sa tina inca un moment de reculegere. ”Haideti sa nu ne fie frica”, i-a indemnat el. Cantaretul a interpretat acustic piesa ”Timshel” si i-a introdus in scena pe membrii grupului Take That.

”Vrem sa fim puternici, sa privim spre cer si sa cantam tare si mandru”, a spus liderul grupului, Gary Barlow.

Gary Barlow l-a prezentat pe scena pe fostul sau coleg de trupa, Robbie Williams, fara a canta impreuna, asa cum cea mai mare parte a publicului spera.

Daca Robbie Williams a cantat ”Strong” si emotionanta balada ”Angels”, Pharell Williams si Miley Cyrus au interpretat melodia ”Happy”.

”Sa luptam pentru ceea ce este drept”, a spus Miley Cyrus

In plus, Pharell Williams a cantat si impreuna cu Marcus Mumford piesa ”Get Lucky” a celor de la Daft Punk.

Scooter Braun, managerul Arianei Grande, a urcat pe scena pentru a multumi toturor celor implicati in realizarea evenimentului: ”Suntem mandri ca ati infruntat si ati luat atitudine. Noaptea trecuta, natiunea voastra a fost greu incercata si ati avut puterea de a iesi astazi aici”.

Adam, un adolescent in varsta de 15 ani, ranit in atacul din 22 mai, i-a spus managerului Arianei, pe cand se afla cu aceasta in vizita la spital: ”Scooter, spune-le sa nu priveasca in urma cu manie, dragostea se raspandeste”.

In urma cu exact doi ani, pe 4 iunie 2015, Ariana Grande a sustinut primul concert in Manchester, a mai spus el, inainte de a o prezenta pe artista, care a fost primita cu ovatii de multimea adunata duminica.

”Este important sa ne amintim ca oamenii vor sa se inteleaga unii cu altii. Impreuna - asta este cel mai puternic mesaj”, a spus Chris Martin, liderul trupei Coldplay inainte de inceperea show-lui.

Bono, liderul grupului irlandez U2, a transmis un mesaj: ”Inimile noastre sunt alaturi de voi. Toate inimile noastre sunt cu Manchester si cu Marea Britanie. Avem atat de multi prieteni in orasul asta. Suferim pentru parintii care si-au pierdut copiii si pentru copiii care si-au pierdut parintii in aceasta oroare fara sens. Nu exista sfarsit pentru durere. La fel cum stim ca nu exista un sftarsit pentru dragoste. Este gandul pe care il avem pentru oamenii acestia. Ne vom vedea din nou cand stelele vor cadea din cer”.

Un mesaj a transmis si Stevie Wonder. El a spus ca este alaturi de locuitorii orasului Manchester. ”Oricine spune ca distrugerea are legatura cu Dumnezeu sau Allah minte”.

Pe scena evenimentului a urcat si grupul Little Mix, care a insotit-o pe Ariana Grande in turneul ”Dangerous Woman” din Statele Unite, la inceputul acestui an. Cele patru cantarete au interpretat piesa ”Wings”.

Un duo l-au format Ariana Grande si Victoria Monét, care au interpretat ”Better Days”, dupa care pe scena a urcat cantareata britanica Imogen Heap.

Si fostul fotbalist David Beckham, star al echipei Manchester United, a transmis un mesaj: ”Manchester mi-a fost casa timp de multi ani. Ca tata, ceea ce s-a intamplat m-a intristat foarte mult si este o zi pe care nu o vom uita niciodata. Sunt mandru de toata lumea care este acolo astazi - in public si pe scena. Seara asta este pentru aducerea aminte de cei care a suferit atat de mult in noaptea aceea, dar si pentru a sarbatori spiritul unui oras minunat. Este un loc pe care toti il iubim”.

Ed Sheeran a trimis un mesaj prin care a cerut oamenilor sa doneze, inainte ca Ariana Grande sa urce din nou pe scena alaturi de elevi de la Parrs Wood High School, dar si de Miley Cyrus, pentru a canta ”Don’t dream it’s over” a trupei Crowded House.

Ariana Grande a povestit pe scena cum a decurs intalnirea cu mama Oliviei Campbell, o tanara in varsta de 15 ani care a fost ucisa in atentatul din urmacu 13 zile. ”Am inceput sa plang si ea m-a imbratisat si mi-a spus ca ar fi trebuit sa ma opresc din plans, pentru ca Olivia nu ar fi vrut ca eu sa plang. Apoi mi-a spus ca Olivia ar fi vrut sa auda hiturile”. Astfel, a adaugat cantareata, a schimbat setlistul pregatit sambata pentru acest concert.

Katy Perry, care si-a facut aparitia cu un look complet schimbat, artista a intrebat multimea: ”Nu este usor sa alegi mereu dragostea, asa-i? Mai ales in momente ca acestea. Poate fi cel mai dificil lucru. Dar dragostea cucereste frica si cucereste ura si aceasta dragoste pe care o alegeti va va da putere si este cea mai mare putere a noastra”.

Ea a incurajat spectatorii sa isi spuna ca se iubesc si a cantat piesa ”Part of me”. Despre dragoste a vorbit si Justin Bieber, care a venit insotit de o chitara acustica, scrie News.ro.

Trupa Coldplay a interpretat piesa ”Don’t look back in anger” a formatiei Oasis, originara din Manchester. Ariana Grande a stat pe scena alaturi de Chris Martin, iar publicul i-a acompaniat pe membrii trupei Coldplay.

Formatia a interpretat si melodia ”Fix you”, care a fost cantata la unison de zecile de mii de oameni prezenti pe stadion.

”Lacrimile curg pe fata ta/ Iti promit ca vei invata din greselile mele (...) Luminile te vor indruma spre casa”, sunt versurile cantate de spectatorii de pe arena Old Trafford.

Un invitat supriza a fost lasat pentru finalul celor trei ore de spectacol - Liam Gallagher, solistul fostei formatii Oasis. El a cantat mai multe melodii - vechi si noi - si a facut cadou publicului tamburina.

Ariana Grande a revenit pe scena, impreuna cu echipa sa si artisti care au participa la show si a interpretat hitul ”One last time”, care a fost urmat de ”Somewhere over the rainbow”.

Evenimentul s-a incheiat la ora locala 22.10.

In urma vanzarii biletelor si a donatiilor facute prin SMS, se estimeaza ca a fost stransa suma de 2 milioane de lire sterline. Aceasta va fi donata victimelor si familiilor afectate de atacul terorist care a avut loc in urma cu doua saptamani.

Un numar de 22 de persoane au fost ucise, dintre care sapte copii, cand Salman Abedi a detonat o bomba la iesirea din Manchester Arena, pe 22 mai, la finalul unui concert Ariana Grande. Cincizeci de raniti in atac se mai afla internati, iar 17 dintre ei sunt in stare critica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.