Cantaretul britanic Pete Burns, solistul trupei Dead or Alive, a murit duminica in urma unui infarct la varsta de 57 de ani, au anuntat, luni, membrii familiei sale, citati de Reuters.

Pete Burns, celebru pentru aspectul sau androgin, a devenit celebru gratie piesei ”You Spin Me Round (Like a Record)” pe care trupa Dead or Alive a lansat-o in 1985, care i-a cimentat statutul de vedeta a scenei britanice punk, electro si dance-pop.

”A fost un adevarat vizionar, un suflet frumos si talentat si ne va lipsi foarte mult noua, cei care am iubit si apreciat tot ce era el”, au declarat managerul sau, Steve Coy, si membrii familiei cantaretului, intr-un comunicat comun, publicat pe contul de Twitter al muzicianului. Mesajul nu a precizat localitatea in care a murit Burns.

Trupa Dead or Alive, infiintata la Liverpool in 1980, a avut succes cu albumul ”Youthquake” din 1985, ce a inclus piese precum ”Lover Come Back To Me” si ”Brand New Lover”, potrivit News.ro.

Desi grupul nu s-a destramat niciodata in mod oficial, formatia a cunoscut frecvente schimbari de componenta, iar ultimul album de studio, ”Fragile”, a fost lansat in anul 2000.


Pete Burns, care a recunoscut in public ca a suportat mai multe operatii estetice de-a lungul anilor, a prezentat si cateva emisiuni de televiziune ale postului VH1. Recent, a participat la reality show-ul ”Celebrity Big Brother” in 2006.

Un documentar realizat in acelasi an a prezentat incercarea lui Burns de a-si reactiva cariera muzicala.

Single-ul ”You Spin Me Round” a fost relansat in 2006 pentru a coincide cu prezenta lui Pete Burns in emisiunea ”Celebrity Big Brother” si, recent, a fost preluat de rapperul Flo Rida si cantareata Kesha intr-un single, ”Right Round”, lansat in 2011, care a ajuns pe primul loc in topul american Billboard Hot 100.

Citeste si:
Au indurerat o lume intreaga! Vedetele care ne-au parasit in anul 2016
Au indurerat o lume intreaga!...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.