Actorul si muzicianul Ioan Gyuri Pascu a murit la varsta de 55 de ani, luni dimineata, in resedinta sa din Bucuresti, in urma unui stop cardio-respirator.

Informatia a fost confirmata pentru News.ro de medicul Bogdan Oprita, coordonator SMURD Bucuresti.

Echipajul SMURD a ajuns acasa la Gury Pascu in jurul orei 05.00.

Artistul era deja in stop cardiorespirator. Au fost efectuate manevre de resuscitare timp de aproape o ora.

Din pacare, artistul nu a raspuns la aceste manevre. Decesul a fost declarat la ora 06.00, a explicat medicul Bogdan Oprita.

La sfarsitul anului 2010, Ioan Gyuri Pascu a suferit un infarct si s-a recuperat la Spitalul Universitar din Bucuresti.

Ioan Gyuri Pascu, nascut pe 31 august 1961, in Agnita, a fost un muzician si un actor roman, membru al grupului de umor Divertis din anul 1987. S-a lansat in cariera muzicala in anul 1977 si de atunci a abordat diverse stiluri muzicale, printre care pop, rock, blues si reggae.

A fondat mai multe formatii de succes in anii '90, precum The Blue Workers si Pacific. A lansat mai multe piese de rock alternativ prin casa lui de discuri, Tempo Music, si este un critic al radioului comercial romanesc.

Pe langa activitatea de la Divertis, unde a abordat in special satira politica, a mai jucat in lungmetraje precum ”O vara de neuitat”, in regia lui Lucian Pintilie, si in ”Occident”, regizat de Cristian Mungiu.

A jucat si in mai multe piese de teatru, precum ”Take, Ianke si Cadir”, asigurand si coloana sonora pentru o parte din ele.

A colaborat cu mai multe posturi de televiziune, printre care TVR 1, Antena 1 si Pro TV. A contribuit ca jurnalist sportiv si comentator de sport si a scris mai multe carti de spiritualitate si pentru copii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.