Actorul Marin Moraru a fost inmormantat cu onoruri militare, miercuri, pe Aleea Artistilor din Cimitirul Bellu din Capitala, dupa o slujba care a durat aproximativ o ora, oficiata de trei preoti, la care au participat cateva zeci de persoane.

Sicriul cu trupul neinsufletit al actorului a parasit capela cimitirului in aplauze, iar garda a prezentat onorul la iesirea din capela, dupa care trei salve au fost trase de militarii Brigada 30 Garda ”Mihai Viteazul”.

Numerosi artisti si prieteni, dar si reprezentanti ai unor institutii publice, i-au adus un omagiu, miercuri, lui Marin Moraru, la Teatrului National Bucuresti, pe scena caruia actorul a debutat in 1971 si a jucat peste trei decenii.

Intre colegii de breasla si prietenii veniti sa il petreaca pe ultimul drum pe actor s-au aflat Victor Rebengiuc, Mariana Mihut, Marcel Iures, Horatiu Malaele, Ion Caramitru, Florina Cercel, Marian Ralea, Florin Zamfirescu, Eugen Cristea, Teodora Vasilescu, Lamia Beligan, Margareta Paslaru, Ivan Patzaichin, George Mihaita si Gheorghe Visu, potrivit News.ro.

Imagini din spectacolele in care a jucat Marin Moraru au rulat pe un ecran amplasat in foaier, iar printre institutiile care au depus coroane de flori s-au numarat Uniunea Cineastilor din Romania, Guvernul si Primaria Municipiului Bucuresti.

Marin Moraru a murit, duminica dupa-amiaza, la Spitalul Elias din Bucuresti, la varsta de 79 de ani.

Marin Moraru, actor de teatru si film, a fermecat Romania prin umor si discretia din viata privata, a ramas pentru totdeauna in memoria colectiva a publicului gratie unor roluri de compozitie magistral interpretate - a fost Corneliu in filmul “Operatiunea monstrul”, majordomul Vasile in filmul “Actorul si salbaticii”, alaturi de Toma Caragiu, Toderas in “Toamna bobocilor”, unde i-a dat replica Dragai Olteanu Matei, comisarul Ghita Petrecu in “Un comisar acuza” si a fost prezent in unele dintre cele mai de succes seriale de televiziune din ultimii ani, ”Inima de tigan”, “Regina” si “Iubire si onoare”.

Citeste si:
Zilele Bucureștiului 2022. Ce evenimente vor avea loc între 16-18...
Zilele Bucureștiului 2022. Ce...

Marin Moraru s-a nascut pe 31 ianuarie 1937, in Bucuresti. A absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica "I.L.Caragiale" in anul 1961, avand ca examen de diploma rolul Agamita Dandanache din spectacolul "O scrisoare pierduta”, dupa piesa omonima scrisa de I.L.Caragiale. Dupa absolvirea facultatii, a activat ca actor pe scenele de la Teatrul Tineretului (1961-1964), Teatrul de Comedie (1965-1968), Teatrul "Lucia Sturdza Bulandra" (1968-1971) si Teatrul National "Ion Luca Caragiale" (1971-1974). Dupa o perioada in care a predat in calitate de conferentiar universitar la IATC Bucuresti (1974-1980), s-a intors, in anul 1980, la Teatrul National "I.L. Caragiale”.

In 2008, Marin Moraru a fost decorat de presedintele Traian Basescu cu Ordinul National ”Serviciul Credincios” in Grad de Mare Cruce.

Citeste si:
Sorana Darclee și-a înmormântat mama. Ce a scris pe Instagram la...
Sorana Darclee și-a...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.