LifeStar 26 Mai 2015 14:28
Cineastul american David Lynch va regiza 18 episoade pentru noul sezon al serialului "Twin Peaks", care va fi lansat in 2016, pentru a coincide cu implinirea a 25 de ani de la difuzarea episodului final din acest serial-cult, informeaza contactmusic.com.

Informatia a fost anuntata chiar de David Lynch prin intermediul unui mesaj publicat, la finalul saptamanii trecute, pe Twitter: "Dragi prieteni de pe Twitter, zvonurile nu sunt ceea ce par a fi. E adevarat. Se intampla chiar acum. «Twin Peaks» va reveni pe postul de televiziune Showtime".

In octombrie 2014, directorii postului Showtime au anuntat ca vor produce un nou sezon din "Twin Peaks" care va avea noua episoade, ce vor fi regizate de David Lynch. De asemenea, scenariile pentru acele noua episoade au fost scrise de David Lynch in colaborare cu Mark Frost, co-creator al serialului. Cu o actiune in zilele noastre, noul sezon din "Twin Peaks" va avea premiera la inceputul anului 2016, pentru a coincide cu implinirea a 25 de ani de la difuzarea episodului final din acest serial-cult.

In martie, insa, David Lynch a spus ca proiectul "e inca in aer" si ca "exista anumite complicatii". In aprilie, renumitul cineast a anuntat ca se retrage din proiect din cauza unor motive bugetare. "Dupa un an si patru luni de negocieri, am parasit acest proiect, pentru ca nu mi se dau suficient de multi bani pentru a realiza un serial asa cum consider eu ca trebuie sa il realizez", a spus cineastul, scrie MEDIAFAX.

O petitie lansata pe platforma online Change.og, prin care internautii au cerut revenirea lui Lynch in proiect, a fost semnata de peste 30.000 de persoane. Printre semnatari s-a aflat inclusiv fiica regizorului, care a publicat si un mesaj video prin care ii cerea tatalui ei sa revina in proiectul "Twin Peaks". Se pare ca aceste rugaminti au functionat, pentru ca la jumatatea lunii mai David Lynch a anuntat ca a finalizat negocierile cu postul Showtime si ca a acceptat sa regizeze continuarea acestui serial TV. La randul lor, producatorii de la Showtime au acceptat ca noul sezon din "Twin Peaks" sa contina 18 episoade - un numar dublu fata de cele comandate initial.

Citeste si:
Când revine Vocea României pe micile ecrane! Fanii emisiunii sunt...
Când revine Vocea României pe...

La sfarsitul anului 2014, Showtime a confirmat faptul ca actorul Kyle MacLachlan va relua rolul din acest serial celebru, cel al agentului FBI Dale Cooper. Alaturi de Kyle Maclachlan, alti doi actori din distributia originala, Sheryl Lee si Dana Ashbrook - interpretii personajelor Laura Palmer respectiv Bobby Briggs - au anuntat ca vor juca in noul sezon al serialului "Twin Peaks".

Serialul "Twin Peaks", care a fost difuzat timp de doua sezoane de postul american ABC, in 1990 si 1991, are ca protagonist un agent FBI care investigheaza asasinarea unei tinere din orasul fictiv Twin Peaks. Atunci cand a fost lansat, in 1990, serialul "Twin Peaks" a avut parte de cronici extrem de elogioase din partea criticilor si a primit 14 nominalizari la premiile Emmy. In total, cele doua sezoane ale serialului au fost recompensate cu trei Globuri de Aur, doua Primetime Emmy si un premiu Grammy.

Citeste si:
A murit actrita Peggy Lipton, alias Norma din "Twin Peaks"
A murit actrita Peggy Lipton,...

Episodul-pilot, care a avut o durata de doua ore, a fost productia TV cu cel mai mare rating (22 de puncte de rating) din sezonul 1989-1990 si a fost vizionat de 33% din totalul telespectatorilor americani. Dupa ce a inceput sa fie difuzat saptamanal, serialul "Twin Peaks" a obtinut cele mai mari cote de audienta pentru televiziunea ABC.

Totusi, dupa difuzarea unui punct culminant al intrigii serialului, la jumatatea celui de-al doilea sezon (prezentarea felului in care Laura Palmer a fost asasinata), audienta a inceput sa scada. La o saptamana dupa difuzarea celui de-al 15-lea episod din al doilea sezon, "Twin Peaks" a coborat pe locul al 85-lea in topul audientelor programelor TV, iar ABC a decis sa suspende productia pentru al treilea sezon.

David Lynch a declarat ulterior ca regreta faptul ca a cedat in fata presiunilor exercitate de directorii de la ABC, care i-au cerut sa puna capat acestui serial dupa al 22-lea episod din cel de-al doilea sezon.

Citeste si:
Cum s-a schimbat viața lui George Mihăiță, după ce a apărut în...
Cum s-a schimbat viața lui...

Incheierea serialului i-a nemultumit pe numerosii fani ai acestuia, pentru ca evenimentele prezentate in ultimul episod au lasat personajele intr-o situatie complicata.

Dupa incheierea difuzarii serialului, acesta a generat un lungmetraj de cinema, "Twin Peaks: Fire Walk With Me" (1992), care s-a concentrat doar asupra ultimelor sapte zile din viata personajului Laura Palmer si a oferit prea putine raspunsuri pentru enigmele prezentate in ultimul episod al productiei TV.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.