Legendarul artist Lou Reed, solist al trupei Velvet Underground intre anii 1960 si 1970, a murit in apropiere de orasul New York duminica, la varsta de 71 de ani, a transmis presa americana citata de AFP.

Decesul interpretului pieselor "Walk on the wild side" si "Perfect day", a carui cauza nu a fost precizata, a fot confirmat de agentul artistului pentru cotidianul britanic The Guardian si pentru New York Times, dupa ce anuntul initial fusese facut de Rolling Stone.

Cu cateva ore inainte de anuntul mortii sale, conturile oficiale de Twitter si Facebook ale solistului au publicat un ultim mesaj, intitulat "The door" (Usa): o fotografie a unui afis cu artistul lipit pe usa unei cladiri.


Desi nu se cunoaste cauza mortii, se stie ca in luna mai cantaretul a suferit un transplant de ficat in timp ce era "in pragul mortii", conform declaratiilor sotiei sale Laurie Anderson.

Lewi Allan "Lou" reed s-a nascut pe 2 martie 1942 si a facut parte din formatia Velvet Underground in anii '60, pentru ca apoi sa e bucure de o cariera de succes in calitate de artit solo. In mod paradoxal, Velvet Undeground a fost considerata un esec comercial cand activa, insa o data cu trecerea anilor a fost redescoperita de fanii rockului si astazi este recunoscuta drept una dintre cele mai influente formatii ale secolului in calitate de pionieri ai punk-ului.

Dupa ce a parasit Velvet Underground, Reed a inceput cariera sa solo, fiind cunoscut mai ales pentru hiturile "Walk on the Wild Side", "Satellite of Love", "Perfect Day". Ca chitarist, a fost pionierul multor efecte (incluzand distorsionare, feedback) si acordarea chitarei intr-un mod ,,neconventional pentru sunete neobisnuite".



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.