Actorul Heath Ledger, cunoscut pentru rolurile sale din "Brokeback Mountain" si "Casanova", a fost gasit mort marti dupa amiaza intr-un apartament din Manhattan. Potrivit NYPD, indiciile conduc catre un suicid sau catre o supradoza accidentala. Actorul avea 28 de ani
TMZ precizeaza conform surselor NYPD ca la ora 3:31 p.m., o maseuza a sosit la apartamentul lui Ledger si aceasta impreuna cu o menajera l-au gasit inconstient in dormitorul sau cu pastile imprastiate pe jos. Dupa ce au incercat fara succes sa-l trezeasca au sunat la 911, insa actorul deja murise din cauza unui stop cardiac.

Autopsia lui Ledger este programata pentru astazi, dar va dura cateva saptamani pana cand se vor afla rezultatele certe ale analizelor. O cauza clara a mortii sale, sunt cele doua cutii de somnifere gasite de politisti langa cadavrul sau. Pentru una dintre ele avea reteta, insa cealalta era luata in plus, fara nicio prescriptie medicala, ceea ce face ca banuiala supradozei sa se apropie de adevar. Este cunoscut deasemenea si faptul ca actorul se straduia foarte bine sa mascheze abuzul de droguri si ca, in ultima vreme trecea printr-o perioada de depresie.

In timp ce moartea tragica a lui Heath Ledger ramane incerta, ipotezele supradozei devin din ce in ce mai clare. Potrivit unui interviu de acum 2 luni, actorul dadea semne de neliniste si era clar sub influenta drogurilor. Tot atunci, Ledger declara pentru The New York Times ca in ultima vreme s-a stresat din ce in ce mai mult, lucru care da o noua lumina mortii lui inoportune. Proiectele sale actoricesti s-au oprit la Londra in timpul filmarilor pntru seria ' Batman', 'The Dark Knight' unde juca rolul lui Joker, ' un clovn psihopat, care ucidea in masa, schzofrenic si fara sentimente'. Rolul l-a solicitat foarte mult fizic si psihic si de aceea Ledger uita des sa mai doarma si sa aiba grija de el.
„Saptamana trecuta am dormit cam o ora sau doua pe noapte”, declara el . „Nu ma puteam opri din gandit. Corpul meu era extenuat, dar mintea tot mergea in continuu.”

Heathcliff Andrew Ledger s-a nascut la 4 aprilie 1979. Parintii lui, Sally Ledger, profesoara de franceza si Kim Ledger, inginer, au divortat cand el avea 10 ani.Impreuna cu sora lui mai mare, Katherine, au crescut in localitatea Parth din Australia.Mai tarziu s-a inscris intr-un teatru local si a aparut in productia 'Peter Pan', rol care i-a dat ocazia sa ajunga pentru prima data platourile de filmare intr-o emisiune pentru copii, potrivit New York Times.

Primul film in care a jucat a fost comedia romantica ' 10 Things I Hate About You ' (1999). Mai tarziu el primeste rolul eroului-romantic din “A Knight's Tale” (2001) si “Casanova” (2005).
Brokeback Mountain” (2005) a fost filmul care l-a consacrat in America. Filmul are la baza povestea a doi cowboys care se indragostesc

Revizuind filmul in The New York Times, criticul Stephen Holden scria : “ Domnul Ledger, magic si misterios, dispare sub pielea personajului. Este un mare actor, la fel de bun ca si marele Malon Brandon si Sean Penn.'. Ledger a murit in aceeasi zi in care anul trecut fusese anuntata nominalizarea lui la Oscar pentru cel mai bun actor.

Pe platourile de filmare de la 'Brokeback Mountain.” , Ledger o intalneste pe actrita Michelle Williams alaturi de care traieste o poveste de dragoste si se muta impreuna in Boerum Hill, Brooklyn, locul unde isi petreceau majoritatea timpului. Impreuna au o fata, Matilda Rose, nascuta pe 28 oct 2005.De Michelle William s-a despartit anul trecut iar in prezent avea o relatie cu modelul Gemma Ward.

Michelle Williams este devastata de moartea fostului ei sot si declara ca durerea pentru pierderea tatalui copiilor ei nu poate fi descrisa. Si familia actorului a fost contactata si acestia nu cred in ipoteza ca acesta si-a luat singur viata, declarand ca ei il cunosc cel mai bine si nu este genul asta de pesoana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.