Maddison Gabriel, o adolescenta de 13 ani, a devenit atractia festivalului de moda Gold Coast, fapt ce a creat numeroase controverse in lumea modei, informeaza revista italiana pentru femei, Repubblica delle donne.

Australianca a fost aleasa sa promoveze toate evenimentele si actiunile festivalului, dintre alte zeci de fete foarte frumoase. Maddison apare astfel pe toate materialele care promoveaza festivalul.

Premierul australian John Howard a criticat, in termeni foarte duri alegerea pe care au facut-o organizatorii showlui de moda si s-a aratat total indignat de felul cum o adolescenta este transformata astfel, in obiect sexual.

Maddison, care abia a implinit 13 ani sustine ca si-a dorit mereu sa fie model si ca acest vis al ei a devenit realitate, prin intermediul festivalului de la Gold Coast.

„Cred ca a prezenta moda, imbracata in haine pentru femei adulte, nu e o problema care are legatura cu varsta. Am visat sa fiu manechin de cand aveam sase ani. Nu cred ca acum sunt prea tanara pentru asta”, a declarat Maddison.

Blonda si cu ochii albastri, Maddison Gabriel a fost astfel aleasa oficial ambasador al Gold Coast Fashion Week din Australia. Premierul din Quensland, unde a avut loc prezentarea, Anna Bligh, s-a alaturat insa celor care militeaza pentru protectia copilului.

Sa catapultezi o fetita de 13 ani la un show de moda este strigator la cer, a insistat premierul, care a adaugat ca Australia ar trebui sa urmeze exemplul Europei. Ar trebui sa existe o limita de varsta, trebuie sa pastram intr-un fel inocenta in societatea noastra, a declarat Howard.

Si modelul australian Kirsty Hinze, care si-a inceput cariera la 15 ani si probabil vorbeste din experienta unei tinere care nu prea a avut parte de copilarie, a declarat ca implicarea lui Maddison in spectacol este o decizie ingrozitoare si nesanatoasa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.