La varsta de 37 de ani, Sanda Ladosi a incheiat momentan socotelile cu muzica, pentru a se bucura pe deplin de fiul ei, Bogdan, in varsta de sapte luni.

Solista a povestit pentru Click! un episod trist din viata ei, care a determinat-o sa accepte recoltarea de celule stem la nastere, procedeu pe care nu-l considera o fita, ci o necesitate.

Nu duce dorul scenei si recunoaste ca ar renunta la muzica pentru a mai face inca un copil. Sanda Ladosi isi traieste din plin rolul de mamica si spune ca abia acum se simte cu adevarat femeie. S-a casatorit in urma cu doua luni cu barbatul pe care il iubeste de zece ani, omul de afaceri stefan Tache, eveniment care a coincis si cu botezul fiului lor.

“Am avut o luna de miere primitiva, la tara, dar a fost minunat. Micutul meu imi umple sufletul si m-am gandit foarte serios sa mai fac un copil”, a spus Sanda Ladosi pentru Click!. Solista a vorbit si despre procedeul la care apeleaza majoritatea mamicilor, recoltarea celulelor stem la nastere, si spune ca e cel mai intelept lucru pe care il faci ca parinte.

“Eu am facut-o si ma felicit. Am si avut in familie un exemplu trist, care m-a motivat si mai mult sa iau aceasta decizie. Prima sotie a fratelui meu a murit de leucemie, iar daca pe atunci s-ar fi putut recola celule stem, ea ar fi trait si azi. Este extraordinar ca medicina a avansat atat de mult. Nu este deloc o fita, ci o necesitate”.

Plateste anual 90 de RON pentru pastrarea celulelor

Mamicile care opteaza la nastere pentru recoltarea celulelor stem platesc tariful de baza de 3.270 de RON, apoi o taxa de depozitare anuala de 90 de RON, plus TVA. Celulele sunt depozitate intr-o banca in Bratislava, unde transplanturile sunt tinute in containere biologice cu rezerva de azot lichid, la -196 de grade Celsius. “Suma de 900.000 de lei este infima, pe langa binele pe care il pot face aceste celule stem”, mai spune Sanda.

Celulele stem au o capacitate foarte mare de divizare, dand nastere la generatii intregi de alte celule si asigurand reinnoirea organismului. Cele mai cunoscute boli care se pot vindeca prin transplant cu celule stem sunt: leucemia, cancerul de san, cel ovarian, cel pulmonar, tumorile cerebrale, Alzheimer, diabet si boli cardiace.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.