Concertul de pe Stadionul „Lia Manoliu" a fost sublim. Organizarea a lasat insa de dorit

Organizatorii au facut tot ce au putut sa strice cheful spectatorilor. Desi pe gazon se aflau intre 20.000 si 25.000 de spectatori, nu au fost puse la dispozitie suficiente corturi cu bauturi alcoolice sau racoritoare.

Deja din timpul concertului Iris se formasera cozi uriase, mai exact gramezi de oameni care asteptau sau mai mult sperau sa le vina randul in fata dozatoarelor de bere sau frigiderelor cu sucuri. Asta in timp ce la umbra erau aproape 40 de grade, dovada si avertizarile autoritatilor in aceasta privinta.

Avertizari care i-ar fi obligat pe organizatori nu numai sa puna la dispozitie cat mai multe lichide contra cost, dar sa aiba la dispozitie si multa apa gratuit pentru participantii la acest eveniment. Cum la nivelul gazonului de pe "Lia Manoliu" nu este umbra, asteptarile la cozi de aproape o ora se intamplau pe o temperatura de peste 50 de grade. Patru corturi pentru sucuri si doua pentru bere, cu aproximativ 200-300 de oameni ingramaditi in jurul lor.

Cam asa arata gazonul Stadionului National inaintea concertului Rolling Stones. si cum intre The Charlatans si vedetele serii a trecut o perioada de aproape doua ore de pauza pentru instalarea ultimelor scule, aceste doua ore au insemnat o escaladare a nervilor, disparitia oricarei rabdari si, in mare, molesirea unei bune parti a publicului.

Moleseala care a disparut de la primele miscari de pe scena. Pentru ca poti si sa nu fii fan Rolling Stones, valabil pentru destul de multi dintre cei prezenti, prezenta lor pe scena tot este impresionanta. Inclusiv scena in sine. Aproape 100 de metri latime, Mick Jagger si Keith Richards alergand in repetate randuri in cele mai laterale puncte ale scenei, in locuri in care spectatorii se puteau afla la numai un metru sau doi de doua dintre cele mai mari personalitati ale rock-ului.

Cu o echipa totala de 11 persoane pe scena, incluzandu-i pe suflatori, si acompaniamentul vocal, dar si un al doilea basist, Rolling Stones au facut spectacol. Fara ca boxele sa rupa urechile cuiva de pe stadion, sunetul nefiind unul exagerat de puternic, ritmurile si prezenta pe scena au constituit cele mai importante elemente ale serii. Plus tehnica deosebita pe care au avut-o la dispozitie.

Randul 1 peste tot

Dupa aproximativ ci­nci sau sase piese, mutarea pe ro­ti a micii platforme pe care se afla tobosarul trupei a dat semnalul ca ceva se intampla. si s-a intamplat. O sectiune din centrul scenei s-a ridicat incet cativa centimetri, apoi a culisat pe sine pana la mijlocul terenului. Astfel ca deodata Rolling Stones erau inconjurati de public, iar cei care mai devreme se aflau departe de legendarii rockeri erau brusc in primul rand.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.