Un tribunal din India a ordonat arestarea actorului Richard Gere pentru ca a sarutat-o pe actrita indiana Shilpa Shetty, luna aceasta, la un eveniment dintr-o campanie de lupta impotriva SIDA, sarut considerat un act obscen in public.

Gere a sarutat-o, pe o scena din New Delhi, de mai multe ori pe obraji si pe git pe actrita de la Bollywood, ceea ce a dus la nenumarate proteste in mai multe localitati din India, unde oamenii au ars fotografii ale actorului si chiar ale lui Shetty. Localnicii au considerat gestul ca un afront adus culturii indiene.

Ordinul de arestare a fost dat de o judecatorie din Jaipur, un oras din nordul tarii, ca urmare a plingerii depuse de un procuror local. Judecatorul a vazut o caseta video cu incidentul si l-a gasit vinovat de violarea legilor indiene impotriva obscenitatii in public. Tribunalul a citat-o pe Shilpa Shetty pentru a aparea in justitie pe 5 mai, a spus procurorul Poonam Chand Bhandari, care a adaugat ca s-a ordonat arestarea lui Gere. Actorul poate fi trimis la inchisoare pentru trei luni sau amendat, dar poate primi si ambele pedepse, daca va fi arestat. Gere nu se afla in India, dar poate fi retinut daca mai viziteaza tara.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.