"Ziua Femeii" incepe sa isi piarda din semnificatii. Daca inca mai gasim cativa barbati care stiu sa aprecieze femeia, ei sunt pe cale de disparitie. Cei mai tineri fie sunt stresati de 8 Martie si ar dori sa anuleze aceasta zi, fie deja au trecut de aceasta stare si pentru ei "nu mai reprezinta mare lucru". In anumite cazuri, 8 Martie incepe chiar sa semene cu sarbatorile de pe vremea comunistilor. "Este ziua tuturor femeilor din lume!", ne-a spus Pavel Stratan.

Revelatia anului 2004, moldoveanul Pavel Stratan, va petrece 8 Martie la Cluj, unde are un spectacol.

Aflat in turneu, mereu pe drumuri, el ne-a spus: "Azi este ziua mamei mele, a sotiei si a fiicei mele. Este ziua tuturor femeilor din lume". Si pentru ca nu este langa ele, cantaretul a promis ca se va recompensa cand se va intoarce in Bucuresti. "Mamei mele ii voi face cel mai frumos cadou: am sa o sun si am sa-i spun ca sunt sanatos", ne-a zis Pavel. Bineinteles ca ii surade ideea unei zile dedicate barbatului, pe care ar sarbatori-o in compania femeilor.

Femeia, o mare pacoste

Dan Chisu vede femeia ca pe "cel mai frumos lucru pe care l-a inventat Dumnezeu, daca ar exista Dumnezeu, asa ca... ramane o mare pacoste". Azi, el isi propune sa le ia, la rand, pe toate femeile pe care le cunoaste si sa le felicite macar telefonic. Daca ar putea petrece 8 Martie alaturi de o vedeta, el ar vrea sa-si petreaca seara in compania actritei Carmen Electra.

De asemenea, Chisu considera ca e corect ca femeile sa fie cele sarbatorite, si nu barbatii. El nici nu concepe posibilitatea existentei unei zile dedicate barbatului, dintr-un singur motiv, mai bine zis indemn: "Uitati-va in oglinda doamnelor!". Mihai Gainusa are trei motive de bucurie, deoarece pe langa 1 si 8 Martie, mama lui este nascuta la sfarsitul lunii. Pe de alta parte, "Ziua Femeii" reprezinta pentru el "un prilej de a recunoaste feminitatea din jurul nostru". Cat despre o posibila zi a barbatului, Gainusa isi doreste "sa nu pice pe 29 februarie, ca sa fie in fiecare an". Mai apoi, in stilul lui sugubat, Mihai ne-a marturisit care ar fi dorinta lui: "sa putem anula ziua femeii". Vorbind serios, el ne-a spus ca nu si-ar dori nimic.

Craioveanu s-ar deghiza in femeie

Nonconformistul om de radio Vlad Craioveanu si-ar dori de ziua barbatului "inca o zi a barbatului. De fapt, as vrea sa primesc mai multe zile ale barbatului de ziua barbatului".

Pentru el, 8 Martie "este inca o zi in care trebuie sa fac ce spune nevasta-mea. Inca o zi cu un buget personal mai mic. Inca o zi in care ma simt negru pe plantatie". Vlad are de gand azi sa se transpuna in pielea noastra, deghizandu-se in femeie. "Daca exista si sambata mortilor, de ce nu ar exista si 8 Martie? Sambata mortilor e sarbatoarea barbatilor. Craioveanu are o dorinta pentru azi: "Mereu mi-am dorit un sandvis cu Bianca Ionita, cu Andreea Raicu si cu nevasta-mea si nimeni nu mi l-a dat".

Talentatul Ioan Gyuri Pascu sarbatoreste femeia zi de zi. "Pentru mine, fiecare zi e o zi in care sarbatoresc femeia. Pentru mine e in fiecare zi 8 Martie", ne-a spus Gyuri. Daca ar exista si o zi in care barbatul ar fi la fel de rasfatat precum doamnele si domnisoarele de "Ziua Femeii", membrul grupului Divertis ar da o fuga pana in Jamaica, numai ca sa-i cante cineva muzica reggae la ureche. Exista si barbati pentru care 8 Martie "nu reprezinta mare lucru". Cristian Mungiu ne-a spus ca apreciaza mai mult perioada dinainte, cand dadea flori invatatoarei, decat sarbatoarea din ziua de azi.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.