Anumite pietre pretioase vor lipsi cu certitudine de pe covorul rosu al premiilor Oscar

Diamantele au fost sinonime cu stralucirea Hollywood-ului de cand Marilyn Monroe le-a declarat ca fiind cele mai bune prietene ale unei fete, in filmul "Barbatii prefera blondele". Insa acum, noua generatie de staruri de la Hollywood doreste sa anuleze aceasta moda, dupa ce un nou film expune partea intunecata a negotului international cu diamante, comenteaza presa britanica.

Pentru prima data in istoria de 79 de ani a Oscarurilor, anumite tipuri de diamante vor lipsi cu certitudine de pe covorul rosu al renumitei ceremonii. Pana acum, la Premiile Oscar, care vor avea loc la data de 25 februarie, toata lumea purta aceste pretioase pietre, unele celebritati alegand sa poarte diamante chiar si pe pantofi. Cu toate acestea, majoritatea numelor de rasunet de la Hollywood au cerut agentilor lor sa caute experti in bijuterii pentru a se asigura ca nu cumva sunt fotografiate purtand diamante de pe piata neagra. Aceasta noua tendinta impotriva acestor pietre le-a adus deja numele de "noua blana naturala" care face referire la campaniile care condamna hainele din blanuri naturale, pe masura ce starurile doresc sa se asigure ca nu poarta nimic care "este considerat a fi imoral, lipsit de etica".

Leonardo DiCaprio si Jennifer Connelly, starurile din filmul "Blood Diamond", ca si artistul rap Kayne West, modelele Iman si Erin O'Connor - imaginea Marks and Spencer - sunt cei care conduc aceasta campanie.

Actiunea din productia "Blood Diamond" (Diamantul insangerat), care a fost filmata in parte in Hatton Garden, cartierul bijutierilor din Londra, se petrece intr-o Sierra Leone ravasita de razboi si spune povestea crunta a muncitorilor exploatati din minele de diamant. Succesul filmului a creat de fapt un curent: cererea de diamante "legale" si care au "acte de provenienta" in care se atesta ca au fost tranzactionate legal si ca nu au nici o legatura cu raboaie, conflicte civile sau incalcari ale drepturilor omului.

Gaia Geddes, editor al revistei Harper's Bazaar, a declarat ca "urmeaza premiile Oscar si Bafta, iar starurile vor purta pietre mari, foarte scumpe. Anul acesta multi critici se vor concentra pe bijuteriile care vor fi purtate, pentru ca diamantele au ajuns sa fie foarte controversate, exact cum s-a intamplat si cu blanurile naturale".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.