Celebra in toata lumea in anii ’80, trupa va concerta miine pe stadionul „Lia Manoliu“, dar fanii se pregatesc de mult pentru eveniment.

Au inceput ca o formatie alternativa in cluburile londoneze de la sfirsitul anilor ’70 si au ajuns rapid in topurile muzicale britanice. Cind Depeche Mode atinsese culmile notorietatii internationale cu "Songs of Faith and Devotion", vestea s-a raspindit repede si in Romania proaspat eliberata de totalitarism, iar stilul lor mai putin conventional si destul de greu incadrabil intr-un gen anume a facut surprinzator de multi fani, desi miscarea nu a reusit niciodata sa depaseasca in popularitate reperele "grele" ale epocii: diversele genuri de rock, stilul rap/techno sau muzica individuala a unora dintre starurile pop, cum ar fi Michael Jackson sau Madonna (care, la vremea respectiva, era o figura mainstream). Situatia a facut posibil un cistig in lupta de imagine pentru formatie si pentru depesarii din Romania si de aiurea, fiindca eticheta de "alternativ" se putea pastra, beneficiind in acelasi timp si de avantajele pozitiilor privilegiate in topuri.

Depesarii si restul

Rockerii romani din anii ’90 erau impartiti intre multe genuri, de la metal, death, trash la stiluri de granita, precum grounge sau muzica interpretata de alte trupe care ajungeau pe piata romaneasca, in general, prin Ungaria, vindute pe sub tejghea sau la tarabe. Desi relatiile dintre fanii Depeche si ascultatorii de rock nu au fost niciodata prea prietenoase, disensiunile nu depaseau de obicei stadiul de tachinare, spre deosebire de cazul din Marea Britanie, unde tinerii erau in stare sa mearga mult mai departe pentru convingerile lor muzicale.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.