Nunta baiatului cel mic al lui Dumitru Prunariu va avea loc in aceeasi zi in care, in urma cu 25 de ani, tatal a iesit in Spatiu

Dumitru Prunariu, primul roman ajuns in cosmos, isi insoara duminica, 14 mai, fiul cel mic, Ovidiu Daniel Prunariu.

Evenimentul va avea loc exact in ziua in care se implinesc douazeci si cinci de ani de cand Dumitru Prunariu a facut istorie pentru semenii sai, mai precis, 14 mai 1981, zburand in spatiu la bordul navetei "Soyouz 40". Ovidiu si aleasa inimii, Ana Maria Boeroiu isi vor unii destinele, intr-un cadru festiv, la primaria sectorului 2. Cel care va oficia ceremonia de casatorie este insusi edilul, Neculai Ontanu.

Din respect pentru realizarea lui Dumitru Prunariu, primarul de sector organizeaza o festivitate deosebita care sa marcheze astfel, "nunta fiului eroului roman", dupa cum afirma Ontanu. Prunariu a petrecut opt zile pe statia "Salyut 6" si a realizat douazeci si doua de experimente stiintifice, unul dintre ele incluzand studiul campului magnetic al Pamantului.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.