In urma preselectiei pentru Eurovision, desfasurata joi, 9 februarie, la sediul TVR, juriul a stabilit din 143 de piese inscrise, cele 24 de melodii ce vor continua lupta pentru participarea la concursul Eurovision de la Atena din luna mai.

Juriul a avut de ales dintre 143 de piese, majoritatea rock, manele sau piese folclorice! La jurizare, Serban Huidu s-a "inghiontit" in permanenta cu Horia Moculescu, ambii membri ai juriului. Huidu ii spunea acestuia "Moculozaurul". Tachinarea lor s-a incheiat cu un dans in ritm de manele, in aplauzele celor prezenti.

Pe primul loc s-a situat Akcent, iar pe locul al doilea s-a aflat italianca Linda Valori, castigatoarea Cerbului de Aur 2005!

Un loc fruntas il ocupa Indiggo, care s-a inscris cu piesa "Prietenie". Interesant este ca piesa celor doua gemene este compusa impreuna cu Dieter Bohlen , fostul component al trupei Modern Talking. Versurile piesei sunt compuse tot de acesta.

Semifinalele vor avea loc in 24 si 25 februarie. Juriul de specialitate si televotingul vor desemna din 24 de piese cele mai bune 12 care vor participa in finala din 26 februarie.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.