Lungmetrajul "Despre oameni si melci", in regia lui Tudor Giurgiu, a primit premiul special al juriului la Festivalul International de Film de la Valladolid, care s-a desfasurat intre 20 si 27 octombrie, informeaza un comunicat al casei de productie Libra Film.

"Despre oameni si melci" a caștigat premiul secțiunii competiționale Meeting Point la categoria lungmetraj, alaturi de pelicula belgiana "Time of my life" (regia: Nic Balthazar), din cadrul celei de-a 57-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Valladolid.

Potrivit MEDIAFAX, infiintat in 1956, Festivalul International de Film de la Valladolid (Spania) este unul dintre cele mai vechi si prestigioase din Europa, fiind apreciat pentru calitatea filmelor prezentate, precum si pentru descoperirea multor talente. In cadrul festivalului s-au putut viziona in premiera filme precum "Zbor deasupra unui cuib de cuci" al lui Milos Forman si "Copilul salbatic" al lui Francois Truffaut.

"Despre oameni și melci" s-a aflat in competiție alaturi de alte 14 producții europene. Juriul secțiunii Meeting Point a fost alcatuit din regizorii Daniela Fejerman, Nacho Pérez de la Paz și Christian Sida-Valenzuela, directorul Festivalului Latino-American din Vancouver.

Premiul consta in suma 15.000 de euro.

"Despre oameni și melci" este o coproductie romano-franceza, fiind produs de Libra Film (Romania) și Agat Films (Franta).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.