Reprezentanta Romaniei la Eurovision 2012, s-a clasat pe locul al 12-lea in finala concursului ce a avut loc sambata seara la Baku.

Mandinga, care a interpretat piesa "Zaleilah", compusa de Costi Ionita, a obtinut 71 de puncte. Romania a primit punctajul maxim (12 puncte) de la Republica Moldova si a fost pe locul al doilea in clasamentul Spaniei, cu 10 puncte, insa nu s-a mai regasit pe primele trei pozitii (cu 12, 10 si respectiv 8 puncte) in clasamentul unei alte tari. Romania a mai primit cate 7 puncte din partea Italiei si Greciei, 6 din Israel si Azerbaidjan, 5 puncte de la Irlanda si cate 4 puncte din Portugalia si Turcia.

Notele acordate in Romania au fost anuntate de Paula Seling, care a reprezentat Romania in concurs la editia din 2010 alaturi de Ovidiu Cernauteanu (Ovi), la Oslo.

Publicul din Romania a acordat 12 puncte pentru Republica Moldova, 10 puncte pentru Suedia si 8 puncte pentru Grecia.

Reprezentanta Suediei a castigat detasat cu 372 de puncte, astfel ca Eurovision 2013 se va organiza in aceasta tara.

Mandinga a urcat pe scena cu numarul 14, in finala Eurovision, ce a avut loc sambata seara la Baku Crystal Hall, fiind transmisa in direct pe TVR 1, TVR HD si TVR International, de la ora 22.00, scrie MEDIAFAX.

Eurovision 2012: Lista tarilor care merg in finala

Celelate tari concurente in finala Eurovision 2012 au fost Azerbaidjan, Spania, Marea Britanie, Franta, Italia si Germania, calificate direct in finala, Lituania, Bosnia si Hertegovina, Serbia, Ucraina, Suedia, Macedonia, Norvegia, Estonia, Malta si Turcia, calificate in urma semifinalei de joi, si Romania, Moldova, Islanda, Ungaria, Danemarca, Albania, Cipru, Grecia, Rusia si Irlanda, selectate in prima semifinala, marti.

Editia de anul acesta a concursului Eurovision se desfasoara la Baku, in Azerbaidjan, dupa ce Ell & Nikki au castigat competitia de anul trecut, cu piesa "Running Scared".

Citeste si:
SAGA Festival - RECORD de bilete vândute și extinderea spațiului de...
SAGA Festival - RECORD de...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.