LifeStar 18 Mai 2012 22:47
Lungmetrajul “Dupa dealuri”, de Cristian Mungiu, va avea premiera mondiala sambata, in competitia oficiala din acest an a Festivalului de Film de la Cannes.

Cu aceasta ocazie, Tatiana Niculescu-Bran, ale carei carti au inspirat scenariul peliculei, a acordat un interviu AFP, in care spune ca, in filmul regizat de cineastul roman, "exorcismul nu este decat o poveste secundara".

Mai mult decat o poveste despre exorcizare, noul film al regizorului Cristian Mungiu evoca destinul tragic a doua tinere crescute in sinistrele orfelinate din Romania comunista, explica Tatiana Niculescu-Bran, potrivit mediafax.ro.

Cristian Mungiu, recompensat cu Palme d'Or in 2007, pentru "4 luni, 3 saptamani si 2 zile", revine in acest an pe Croazeta cu un lungmetraj inspirat dintr-un fapt divers care a tinut prima pagina a ziarelor in 2005, atunci cand o tanara, Irina Cornici, a murit dupa o sedinta de exorcizare intr-o manastire ortodoxa pierduta printre dealurile vasluiene de la Tanacu.

Citeste si Al treilea roman la Cannes: Regizorul Stefan Constantinescu


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.