Mircea Geoana a petrecut in cercul Puterii

Ca la fiecare sfarsit de an, cele vreo 3.000 de locuri de cazare din Poiana Brasov s-au dovedit insuficiente pentru amatorii de un Revelion in cea mai scumpa statiune din tara. Si tot ca de obicei, dintre cei care au platit 1.000-1.600 de euro de persoana pentru un sejur de 5 zile - de 2-3 ori mai mult decat intr-o statiune din Alpii austrieci, de pilda - nu au lipsit VIP-urile, grupate "pe caprarii" in hotelurile cele mai cu staif.

Politicienii - mult mai putini decat in anii trecuti - s-au strans la "Sportul" proaspatului vicepremier George Copos, devenit ad-hoc un fel de fief PUR, cu Dan Voiculescu si Codrut Seres in prim-plan, alaturi de pesedistul Mircea Geoana - vechi prieten de-al patronului si deloc marcat de postura de unic reprezentant al Opozitiei -, "distributia" fiind intregita cu doi "grei" din lumea sportului, Dinu "Vama" si Mircea Lucescu. La "Ciucas" si-a facut salas familia Stelei, in frunte cu patronul Gigi Becali, care n-a ezitat sa dea drumul si unei ziceri despre "hoti si talhari", drept justificare ca nu s-a mai aflat alaturi de cei cu care petrecuse Revelionul trecut. O alta "trupa" de fotbalisti - Filipescu, Tararache, Marica, Florentin Petre - a petrecut la "Ruia" lui Adrian Ilie, care si-a luat foarte in serios rolul de gazda pentru a le fi pe plac amicilor sai. Indiferent de locatie si de "standing", cei care au "prins" un loc de Revelion in Poiana Brasov s-au bucurat, in ultima clipa, si de darul pe care nu-l mai sperau de la mama-natura: o ninsoare zdravana, pogorata in penultima noapte din 2004, care i-a extaziat de-a dreptul pe toti cei ce incepusera deja sa-si regrete amarnic alegerea.

Mai putin fericiti au fost insa intarziatii care au incercat, din diferite pricini, sa ajunga in Poiana in ultimul moment, intre ei numarandu-se si cateva trupe muzicale ce trebuiau sa concerteze la mai multe petreceri. Fara veste, in zona parcarilor de la "Belvedere", acestia s-au pomenit cu soseaua blocata de zecile de masini ale brasovenilor veniti sa-si ureze aici "La multi ani!" si sa admire focul de artificii organizat de Primaria Brasov in Piata Sfatului! Inceputa cu un ceas inainte de miezul noptii, blocada a fost "ridicata" abia la vreo doua ore si jumatate dupa intrarea in noul an si numai dupa ce primarul Gheorghe Scripcaru si-a lasat balta petrecerea si a venit la fata locului, de unde i-a luat apoi la refec, telefonic, pe sefii politiei!


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.