Nu este nici un secret faptul ca Paul McCartney si vaduva lui John Lennon, Yoko Ono, nu sunt foarte buni prieteni. Cei doi au avut un adevarat razboi al declaratiilor de-a lungul timpului. In ultimele saptamani divergentele lor par mai evidente ca oricand. Luna trecuta, cand McCartney a cantat la Madison Square Garden, a interpretat si piesa "Too Many People", care pare a avea niste versuri destul de usturatoare la adresa lui Ono.

Piesa, care a fost scrisa de artist in anul 1971, o invinovateste pe Ono pentru ca i-ar fi distrus cariera fostului ei sot. Cantecul cu mesaj ascuns include versuri ca: "Mult prea multi oameni au tras de tine/Mult prea multi au asteptat acea sansa/Asta a fost prima ta greseala/Ai primit o sansa si ai distrus-o".

Cearta a reizbucnit la inceputul lunii octombrie, cand artista a ridi-cat un premiu la faimoasa decernare de premii Q in numele sotului ei. Acolo a facut din nou declaratii suparatoare la adresa lui McCartney. Dar nici acesta nu s-a lasat mai prejos si a ripostat imediat.

Conflictul dintre McCartney si Ono a inceput in anul 1968, cand Lennon s-a indragostit de artista. Dupa ce s-a casatorit cu Ono, Lennon se pare ca a insistat ca noua sa sotie sa asiste la inregistrarile trupei. Unii spun ca existau tensiuni atunci cand trupa se intalnea cu Yoko, care avea tot timpul ceva de comentat la adresa cantecelor celor de la Beatles.
Nu dupa mult timp, Lennon si McCartney au inceput sa nu mai scrie cantece impreuna, iar Lennon a inceput sa inregistreze piese cu sotia sa.

Cei doi au lansat trei albume impreuna. Atunci cand formatia Beatles a avut ultimul sau recital, se pare ca Paul a tipat de cateva ori la Yoko. Mai tarziu, cantaretul a negat acest lucru, dar destramarea formatiei era inevitabila. Dupa ce cei de la Beatles s-au despartit, in anul 1970, Lennon le-a scris lui Paul si sotiei sale, Linda, o scrisoare in care i-a acuzat pe acestia ca s-au purtat cu prietena lui intr-un mod rautacios.

In scrisoare, Lennon mai sugereaza si ca mariajul lui Paul nu este atat de fericit. McCartney a ripostat prin piesa sa "Too Many People". Lennon a lansat imediat piesa "How Do You Sleep?", prin care il ataca pe fostul sau coleg. Cearta nu a murit o data cu asasinarea lui Lennon, in anul 1980, ci a mocnit si mai iese din cand in cand la iveala.

La finalul anilor '90, Ono a declarat despre fostul ei sot ca a fost un adevarat Mozart al muzicii rock, dar ca McCartney este unul dintre miile de compozitori comuni care nu au iesit niciodata in evidenta. Cei doi se pare ca sunt hotarati sa continue acest razboi al declaratiilor, Ono fiind convinsa ca fostul ei sot a fost cel mai bun din cei patru membri ai legendarei formatii.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.