Regizorul Alexandru Tocilescu, in varsta de 65 de ani, a decedat in urma unei supradoze de medicamente.

Surse medicale au declarat pentru MEDIAFAX ca regizorul, care suferea de mai multe boli grave, a luat o supradoza din tratamentul prescris pentru tulburarile cardiace cu care fusese diagnosticat.

Regizorul a fost transportat la spitalul Clinic de Urgenta Floreasca din Capitala si, timp de mai multe ore, medicii au incercat resuscitarea lui. Din pacate, tratamentul trebuia luat foarte riguros, doza ingerata putand fi fatala. Regizorul suferea printre altele si de insuficienta renala, care-l obliga sa se supuna periodic dializei.

Alexandru Tocilescu a avut o lunga cariera in teatru si film, fiind unul dintre cei mai apreciati regizori ai nostri. A montat cu succes piese ca "O zi din viata lui Nicolae Ceausescu", "Elizaveta Bam", "Comedie rosie" (in cadrul programului Teatrului National Bucuresti "Procesul comunismului prin teatru"), "Casa Zoicai", "Eduard al III-lea", "Sfarsit de partida", "Comedie rosie" etc.

Printre filmele regizate de Alexandru Tocilescu se numara "Bani de dus, bani de-ntors" (2005), "Ultima halta in Paradis" (2002) si "Tristetea vanzatorului de sticle goale" (1981).

In iulie 2011, Alexandru Tocilescu a primit propria stea pe Aleea Celebritatilor - Walk of Fame din Piata Timpului. Cu aceasta ocazie, colegi si cunostinte s-au strans la un loc pentru a zice cateva cuvinte, in semn de respect si stima fata de regizor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.