Frumoasa actrita era recunoscuta pentru pasiunea ei pentru pietre pretisoase si detinea o colectie extraordinara de bijuterii.

Extraordinara colectie de diamante, rubine, perle si safire va fi scoasa la licitatie pe 13 si 14 decembrie la New York de cunoscuta casa de licitatii Christie's. Colectia a fost estimata la 20 milioane de lire si contine perla “La Peregrina” ce a apartinut Reginei Maria I a Angliei si pe care Richard Burton a cumparat-o pentru Elizabeth Taylor in 1969, de ziua indragostitilor, scrie DailyMail.

Ulteriror, faimoasa actrita i-a “provocat” pe deignerii de la casa de bijuterii Cartier sa-i faca un colier din diamante si rubine pentru “La Peregrina”. Specialistii estimeaza ca acest colier se va vinde pentru o suma cuprinsa intre 1.25 si 1.88 milioane de lire.

De asemenea, doritorii vor putea achizitiona si o tiara cu diamante purtata de actrita in 1957 la gala premiilor Oscar, precum si bijuteriile cu diamante purtate de actrita in ziua in care s-a casatorit cu Burton.

Organizatorii au anuntat ca o parte din incasari va merge catre fundatia Elisabeth Taylor, care se ocupa de persoanele infectate cu virusul HIV.


Citeste povestea lui Elizabeth Taylor, frumoasa cu ochii violet.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.