Unele mame depasesc orice limita cand vine vorba de concursurile de frumusete pentru fetite.

Pe langa faptul ca le penseaza, le machiaza strident, le pun dinti falsi si extensii de par, pentru a parea mai mature, acum mamicile au pregatit sani falsi si chilotei cu push-up pentru ca micutele lor sa plece acasa cu coroana de Miss.

Maddy, o fetita de patru ani, a aparut la show-ul "Toddlers & Tiaras", transformata in Dolly Parton, purtand sani falsi si un posterior artificial, scrie DailyMail.

Intr-un interviu pentru postul tv NBC, Lindsay, mama micutei, a declarat ca desi pentru unii pare ciudat, pentru ea este un lucru normal, dand de inteles ca pentru a castiga un concurs de frumusete trebuie sa vina mereu cu ceva nou, iar sanii si posterirorul fals sunt un fel de bonus acum.

Visit msnbc.com for breaking news, world news, and news about the economyParerea acesteia este sustinuta si de bunica micutei, care sustine ca aceste concursuri pun accent pe aspectul concurentelor iar banii din premiile castigate ii ajuta pe parinti sa plateasca taxe de scolarizare sau cumpara haine si jucari pentru fetitele lor.

Visit msnbc.com for breaking news, world news, and news about the economyShow-ul “Toddlers & Tiaras" a provocat indignare in randul multor oameni, care cred ca ceilalti copii vor fi influentati sa adopte un comportament similar, si au creat un grup pe Facebook pentru a anula aceasta emisiune.

La inceputul anului, garbo.ro a publicat un material despre acest show in care arata cumo mama isi chinuia fetita de 5 ani, epilandu-i sprancenele cu ceara. In tot acest timp, fetita tremura de frica si implora oprirea acestui procedeu.

Si publicatia americana Huffingtonpost.com critica intreg conceptual show-ului de televiziune, iar aceste imagini le considera “terifiante”.

Fetitele sunt coafate si machiate ca si cand ar fi vorba despre femei mature, ceea ce nu se traduce decat printr-un gest constient al parintilor (al ambilor parinti!), de sexualizare a imaginii lor. Mai mult decat atat, fetitele invata ca tot ceea ce conteaza in viata lor este frumusetea.


Concursurile de frumusete pentru copii au devenit o adevarata industrie in Statele Unite, iar parintii platesc mii de dolari pentru a-si pregati odraslele si, de obicei, premiul cel mare nici macar nu acopera investitia.

Parintii si organizatorii afirma ca fetitele isi doresc sa fie pe podium si nimeni nu le obliga sa faca asta, insa psihologii sunt ingrijorati de impactul unor asemenea concursuri asupra dezvoltarii copiilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.