Vineri, 2 septembrie 2011, Magic FM prezinta Ziua QUEEN, in care va difuza cele mai frumoase cantece ale formatiei impreuna cu intreaga poveste a grupului britanic.

„Pentru mine, Freddie Mercury este un artist genial si cel mai mare solist vocal al tuturor timpurilor. Cea mai mare parte a pieselor Queen este compusa de el. Putea sa cante absolut orice, iar melodiile Queen au ramas ani de zile in topuri”, afirma Liana Stanciu.

Formatia Queen a fost infiintata de Brian May si de Roger Taylor sub numele „Smile”, cu Tim Staffel solist vocal. Freddie Mercury, vecin cu Brian May, i-a auzit cantand; nu s-a aratat interesat de o colaborare, fiind preocupat de lansarea discului single personal, „I Can Hear Music”, aparut sub pseudonimul Larry Lurex.

Intra insa in formatie in 1970; iar John Deacon este angajat prin concurs. Personalitatea lui Freddie Mercury a jucat un rol important in crearea imaginii si a sound-ului propriei trupe; a temperat inclinatiile catre heavy-metal ale lui May si Taylor, orientand repertoriul spre hard-rock (Mercury era un mare fan Led Zeppelin).

Dupa doi ani de repetitii, timp in care sustin un numar nesemnificativ de reprezentatii, cei patru isi incheie studiile universitare (Mercury este licentiat in grafica si design, May in astronomie, Deacon in electronica, Taylor in biologie); este lansat albumul de debut. Fara a oferi piese de clasament, discul este bine primit de public si cu scepticism de critica muzicala (atitudine care se va pastra de-a lungul anilor).

Asa a inceput povestea Queen. A continuat cu hituri uriase compuse de cei patru componenti ai formatiei: Freddie Mercury - "Bohemian Rhapsody", Brian May - "We Will Rock You", Roger Taylor - "Radio Ga Ga", John Deacon - "Another One Bites The Dust".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.