Regizorul turc Nuri Bilge Ceylan, castigatorul Marelui Premiu la Festivalul de la Cannes 2011, este invitatul special al editiei de anul acesta a Festivalului Anonimul (8 si 14 august) de la Sfantu Gheorghe, in Delta Dunarii.

Ceea ce e mai mult decat o surpriza placuta, dat fiind ca filmul sau, Once Upon a Time in Anatolia – in care s-au ghicit influente din Politist, adjectiv si Aurora – a fost considerat unul dintre cele mai bune din competitia de anul acesta. Nuri Bilge Ceylan va fi prezent la proiectia, in premiera in Romania, a peliculei sale.

In Once Upon A Time in Anatolia exista cateva performante actoricesti excelente. Un procuror, un comisar de politie si un doctor legist conduc o echipa care incearca sa descopere locul unei crime undeva in afara unui oras, in podisul Anatoliei. E noapte si criminalul, purtat in catuse, pare sa nu-si mai aminteasca exact locul unde si-a ingropat victima impreuna cu fratele lui. Intre cautari – discutii tarantiniene despre iaurt si probleme la prostata, confesiuni subtile si un ceva care creste intre ei si vantul ce framanta iarba amenintator si duios in acelasi timp. Ceylan e de o delicatete extraordinara in acest film si singurul lui pacat (lesne de iertat) e ca n-a stiut unde sa puna punct filmului, lungindu-l cu scene care nu adauga nimic in plus povestii. Imaginea este, iar, excelenta.

Citeste articolul integral pe FilReporter.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.