Filmul "Meek's Cutoff", regizat de Kelly Reichardt, a castigat, duminica seara, trofeul Festivalului International de Film Bucuresti 2011, in timp ce premiul publicului a fost decernat productiei "Exit Through the Gift Shop" (2010), regizata de Banksy.

De asemenea, la gala de inchidere a Festivalului International de Film Bucuresti a fost acordat un premiu al criticii, pe care l-a adjudecat pelicula "Patru lei paralei/ Four Lions" - primul film de cinema al britanicului Chris Morris, scrie MEDIAFAX.

Premiul pentru regie a mers la Debra Granik,
pentru filmul "Mainile tatalui meu/ Winter's Bone", in timp ce premiul pentru imagine a fost adjudecat de Patrick Murguia, pentru pelicula "Abel".

Totodata, in cadrul galei, Principesa Margareta a Romaniei a urcat pe scena pentru a-i inmana actritei Mariana Mihut premiul de excelenta. Un premiu de excelenta a primit si regizorul Andrei Koncealovski, invitatul special al Festivalului International de Film Bucuresti.

Marele regizor rus a acceptat inca de anul trecut invitatia, cand a renuntat la un alt eveniment de gen din strainatate pentru a fi prezent la Bucuresti, insa norul de cenusa care a perturbat traficul aerian in Europa l-a tinut departe de Romania.

In discursul sau de acceptare a premiului, Koncealovski a vorbit despre importanta festivalurilor de film in incercarea de a mentine vie amintirea peliculelor care au "facut mai frumoasa" viata generatiilor trecute. El a mai subliniat ca festivalurile sunt importante pentru ca aduc noilor generatii filmele din trecut, dar si pentru ca reusesc sa creeze o traditie, in pofida faptului ca tanara generatie "depune un efort imens" de a se rupe de traditii.

  • La gala de inchidere a festivalului au mai fost prezenti Principele Radu al Romaniei, Principesa Margareta a Romaniei, Principesa Rym Al Ali a Iordaniei, actorul Victor Rebengiuc, regizorul Radu Gabrea, criticii de film Irina Margareta Nistor, Andrei Cretulescu, Magda Mihailescu si jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

Gala s-a incheiat cu proiectia filmului "Undeva/ Somewhere", cel mai recent lungmetraj al regizoarei Sofia Coppola, premiat cu Leul de Aur la editia din 2010 a Festivalului de la Venetia.
Citeste si:
[VIDEO] Renumitul "Banksy" vine la The Ark
VIDEO  Renumitul "Banksy"...

  • Bucharest IFF, initiat si coordonat de Dana Dimitriu - Chelba, este unicul festival competitiv din Bucuresti destinat exclusiv filmelor de lungmetraj si promite sa-si respecte standardul inalt fixat in editiile precedente, cand a lansat titluri ca "Lust, Caution" (de Ang Lee), "Eldorado" (Bouli Lanners), "Tokyo!" (Michel Gondry, Leos Carax & Bong Joon-ho), "A Serious Man" (fratii Coen), "Thirst" (Park Chan-wook), "Un om singur/ A Single Man" (Tom Ford), dar si filmele romanesti "Cea mai fericita fata din lume" (Radu Jude) si "Portretul luptatorului la tinerete" (Constantin Popescu).

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.