Au trecut 17 ani de la moartea unuia dintre cei mai faimosi si iubiti cantareti pe care industria rock i-a produs vreodata.

Multi dintre noi ne amintim acea zi din aprilie 1994 cand am aflat cu tristete ca vocalistul Nirvana, idolul unei generatii, s-a sinucis.

Unul dintre cele mai triste lucruri legate de moartea lui Cobain este faptul ca geniul si complexitatea lui vor fi umbite de gestul lui. Multi il vor judeca, il vor insulta sau, mai rau, ii vor atribui gestul ca fiind un fel de martiriu al rock-ului. Nu exista fumusete in moartea lui. Nu este nici macar o tragedie fara sens. Cine l-a cunoscut pe Kurt stie ca exista logica in gestul lui. Acea caracteristica supra-pamanteana care l-a facut sa devina o figura atat de marcanta l-a si impiedicat din a putea sa faca fata acestui statut”, scria jurnalistul Ben Thompson, in primul articol legat de moarteA cantaretului, in 1994.

Tentativele de sinucidere ale lui Kurt Cobain incepusera in martie 1994, cand a luat o supradoza de pastile. In 18 matie a urmat o a doua tenativa, care a fost oprita insa de sotia sa Courtney Love.

Pe data de 8 Aprilie, la varsta de 27 de ani, Cobain a fost descoperit mort in casa sa din Lake Washington. Langa cadavru politia a descoperit si o scrisoare, adresata prietenului sau imaginar din copilarie “Boddah”. “Nu am mai simtit emotia de a asculta sau de a compune muzica de prea multi ani”.

Kurt Cobain ramane pana acum una dintre cele mai influente figuri ale rock-ului alternativ.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.