"The Social Network" a fost distins cu patru premii de catre National Society of Film Critics din SUA, devenind astfel cel mai bun film al anului 2010.

De asemenea, Jesse Eisenberg a fost desemnat cel mai bun actor al anului - pentru rolul Mark Zuckerberg, fondatorul retelei Facebook, David Fincher a fost desemnat cel mai bun regizor al anului, iar Aaron Sorkin a fost premiat pentru cel mai bun scenariu al anului, scrie Reuters.

Aceasta noua victorie consolideaza statutul de mare favorit al acestei pelicule in cursa pentru obtinerea Oscarului pentru cel mai bun film al anului.

Giovanna Mezzogiorno a fost desemnata "cea mai buna actrita", gratie rolului din filmul "Vincere”, in timp ce Olivia Williams a fos desemnata "cea mai buna actrita intr-un rol secundar", datorita rolului din "The Ghost Writer", regizat de Roman Polanski.

Luna trecuta, fillmul lui Polanski, a fost marele castigator al premiilor Academiei Europene de Film (EFA), pelicula primind sase distinctii, printre care "cel mai bun film", "cel mai bun regizor" si "cel mai bun actor".

Premiul pentru "cel mai bun actor intr-un rol secundar" i-a revenit Geoffrey Rush, pentru rolul din "The King's Speech".

Premiul categoriei "cel mai bun film strain" a revenit coproductiei franco-germane "Carlos", in timp ce "Inside Job” a fost desemnat "cel mai bun documentar".

The National Society of Film Critics cuprinde 61 de membri cu drept de vot - critici de film care lucreaza pentru cotidianele importante din Los Angeles, Boston, New York si Chicago, si la reviste renumite, precum Time, Newsweek si The New Yorker.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.