Scriitoarea J.K. Rowling a fost desemnata, de catre National Magazine Company, cea mai influenta femeie din tara.

Creatoarea seriei "Harry Potter", care de curand a donat 10 milioane de lire sterline pentru un nou centru de cercetare al sclerozei multiple, a primit titlul de cea mai influenta femeie britanica pentru calitatile sale literare si morale, relateaza guardian.co.uk.

Podiumul a fost completat de Victoria Beckham, sotia fotbalistului David Beckham si fosta membra a trupei Spice Girls, care s-a lansat in moda si de regina Marii Britanii, Elizabeth a II-a, aflata pe pozitia a treia.

De asemenea, in primele zece locuri din acest clasament se mai regasesc Cheryl Cole, Samantha Cameron, sotia premierului britanic David Cameron, top modelul britanic Kate Moss dar si creatoarea de moda Vivienne Westwood.

Clasamentul celor mai influente femei britanice a fost realizat cu ocazia celei de-a 100-a aniversari a National Magazine Company, care publica circa 20 de reviste in Marea Britanie.

Anul acesta, revist Forbes a clasat-o pe creatoarea lui Harry Potter printre cele 14 femei miliardare din lume care au reusit sa-si castige singure averea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.