Cantaretul american de muzica soul Solomon Burke a murit la varsta de 70 de ani.
Cantaretul american Solomon Burke, in varsta de 70 de ani, supranumit "regele muzicii rock & soul", a decedat, duminica, a anuntat un purtator de cuvant al aeroportului Schiphol din Amsterdam, unde avionul cantaretului, venind de la Los Angeles, a aterizat duminica dimineata.

"Pot sa confirm ca Solomon Burke a decedat", a declarat Antoinette Spaans, una dintre purtatoarele de cuvant ale aeroportului Schiphol din Amsterdam, potrivit MEDIAFAX.

Aceeasi sursa a declarat ca nu este in masura sa precizeze daca artistul a decedat in timp ce avionul sau se afla inca in aer sau dupa ce acesta a aterizat pe aeroportul olandez.

Solomon Burke trebuia sa sustina un concert la Amsterdam, marti seara, alaturi de grupul olandez De Dijk.

Nascut pe 21 martie 1940 in orasul Philadelphia, acest cantaret de rhythm'n blues si soul este cunoscut in special gratie hitului sau din 1964 "Everybody Needs Somebody to Love". Aceasta piesa a fost preluata de numerosi artisti, inclusiv de Rolling Stones si Wilson Pickett, fiind interpretata si de Dan Ackroyd si John Belushi in filmul din 1980 "The Blues Brothers".

Solomon Burke a fost inclus in Rock and Roll Hall of Fame in 2001 si a primit premiul Grammy in 2003 pentru cel mai bun album de blues al anului.

Solomon Burke a avut 21 de copii si 90 de nepoti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.