Vremurile in care actorii de la Hollywood castigau si 20 de milioane de dolari pentru un film au apus intrucat, in vreme de criza, studiourile incearca sa aiba profituri cat mai mari de pe urma fiecarui actor in parte.

In acest context, Forbes a realizat topul celor mai profitabili actori, in functie de castigul adus studiourilor pentru fiecare dolar pe care il primesc.

Conform topului realizat de Forbes, Shia LaBeouf este, pentru al doilea an consecutiv, cel mai profitabil actor de la Hollywood, aducand studiourilor un profit mediu de 81 de dolari, pentru fiecare dolar pe care acestea le-au cheltuit pentru el. Actorul este cunoscut publicului pentru pelicule precum Transformers, cu incasari de 833 milioane de dolari in 2009 si pentru al patrulea film Indiana Jones care a avut incasari de 790 milioane de dolari in anul 2008.

Pe pozitia a doua in top se claseaza actrita Anne Hathaway, care a adus studiourilor de productie, pentru fiecare dolar cheltuit cu ea, o medie de 64 de dolari. Situarea sa pe locul doi in top se datoreaza filmului Alice in Wonderland, cu incasari totale de 1 miliard de dolari.

Cunoscut pentru rolul principal din Harry Potter, cu vanzari totale de 5,4 miliarde de dolari pentru intreaga serie, Daniel Radcliffe este pe a treia pozitie in topul celor mai profitabili actori. El a reusit sa aduca studiourilor de productie 61 de dolari pentru fiecare dolar primit, chiar daca cresterea graduala a salariului sau a reprezentat o gaura in bugetul filmului.

Citeste articolul integral pe wall-street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.